NOVA OPEL MOKA X: Avantura na svim terenima

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA OPEL MOKA X: Avantura na svim terenima

Odvažna spoljašnjost, elegancija kabine,a sve s novim benzincem 1,4 sa 136 konja.

Još od lansiranja 2012, „opel moka“ je u neprestanom jačanju i usponu. Sa svojim perfektnim dimenzijama (4,28 metara dužine), sportskim izgledom i podignutom pozicijom sedenja, ovaj SUV iz B segmenta u potpunosti je u duhu vremena i već je poručen u više od 500.000 primeraka širom Evrope, što ga čini jednim od najpopularnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << modela u ovoj klasi automobila, podsećaju iz „Opela“.

Sada nova „moka X“ nastoji da još više dobije na popularnosti.

Snažan stav

Svoju svetsku premijeru će proslaviti uskoro, na Salonu automobila u Ženevi (od 3. do 13. marta 2016), a na tržište će stići ove jeseni sa svežim, ali prepoznatljivim dizajnom spoljašnjosti, novim enterijerom i izvanrednom novom generacijom info-zabavnih sistema.

Nova spoljašnjost odiše odvažnim stavom. Izgled prednjeg dela je u skladu sa „Opelovim“ novim dizajnom, uključujući horizontalnu masku hladnjaka u formi krila i oštar potpis u obliku dvostrukog krila u vidu LED dnevnih svetala. Anfas je takođe dobio preciznije i elegantnije urađene površine s manje plastičnih insertacija. Ovo je „moki X“ dalo širu, čvršću i snažniju pojavu. Tema se nastavlja pozadi sa novim potpisom u vidu dvostrukog krila, ovoga puta u signalnim svetlima, opciono dostupnim u LED tehnologiji. Bokovi su zadržali lepo oblikovane i elegantne forme, ali i sportsku notu sa mišićavim i atletskim donjim linijama karoserije.

Opelovo oko

Inženjeri su još jednom ispoštovali „Opelovu“ strategiju kad je reč o inovativnim tehnologijama, dostupnim širokoj grupi kupaca, i to uvođenjem adaptivnih LED farova i novom generacijom sistema „Opelovo oko“, indikacije rastojanja napred, a upozorenje na opasnost od sudara...

Pogon na sve točkove

ŠESTOSTEPENI AUTOMATIK

Nakon uvođenja nove generacije 1,6-litarskih „bešumnih dizela“ sa 110 i 136 KS, pogonski portfolio „Opelovog“ SUV biće proširen i što se benzinaca tiče. Nova generacija 1,4-litarskog turba sa 152 KS, koji je nedavno debitovao u novoj „astri“, biće dostupna u kombinaciji sa šestostepenom automatskom transmisijom i „start/stop“ sistemom.

Autor: Mladen Radulović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.