I Opel ima potez protiv Rusije

Izvor: B92, 16.Sep.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Opel ima potez protiv Rusije

Nemački proizvođač automobila Opel reorganizovaće proizvodnju u Rusiji zbog pada prodaje u toj zemlji zbog ekonomskih posledica krize u Ukrajini.

"Rusija je prošle godine bila naše treće tržište po veličini, posle Britanije i Nemačke, a trenutno se suočavamo sa ozbiljnim tržišnim turbulencijama. Iako verujemo u dugoročni potencijal Rusije, trenutno beležimo značajan pad prodaje i cena zbog potonuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rublje", izjavio je izvršni direktor grupacije Karl-Tomas Nojman, a prenela agencija Frans pres.

Proizvodnja u fabrici u Sankt Peterburgu, gde se proizvode modeli Opela i Ševroleta, biće smanjena na jednu smenu, a radnicima će biti ponuđen program dobrovoljnih odlazaka, s ciljem da se radna snaga smanji za 500 ljudi sa sadašnjih 1.600, navodi Opel.

Kompanija dodaje da je broj novih registracija vozila u Rusiji, gde je rublja oslabila na rekordni minimum u odnosu na dolar, u osam meseci zaključno sa avgustom smanjen 12,1 odsto.

Podsetimo, i nemački proizvođač automobila Folksvagen smanjiće proizvodnju u svojoj fabrici u ruskom gradu Kalugi zbog slabljenja rublje i ekonomskih teškoća u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opel reorganizuje proizvodnju u Rusiji

Izvor: Capital.ba, 16.Sep.2014

MOSKVA, Njemački proizvođač automobila Opel reorganizovaće proizvodnju u Rusiji zbog pada prodaje u toj zemlji zbog ekonomskih posljedica krize u Ukrajini. „Rusija je prošle godine bila naše treće tržište po veličini, poslije Britanije i Njemačke, a trenutno se suočavamo sa ozbiljnim tržišnim...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.