10.10.2015 ::: Opel testirao Insigniju sa automatskim sistemom za izbegavanje sudara

Izvor: AutoMagazin, 10.Okt.2015, 04:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10.10.2015 ::: Opel testirao Insigniju sa automatskim sistemom za izbegavanje sudara

Opel je otkrio prototip modela Insignia opremljen automatskim sistemom za izbegavanje sudara. Razvijen kao deo UR:BAN istraživačkog programa, automobil je opremljen naprednom kamerom i radarskim sistemom, kao i modifikovanim kočionim i upravljačkim sistemom...

Pogledajte: Test - Opel Insignia 2.0 CDTi (163 KS) Cosmo OPC Line.

Kada automobil "primeti" >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << iznenadnu prepreku, kao što je dete koje nekontrolisano istrčava na ulicu, sistem upozorava vozača i pokreće akciju izbegavanja, ako je to potrebno.

reklama

Pored toga, Opel je na prototip modelu Insignia Sports prikazao i komunikacioni sistem car-to-X, koji "komunicira" sa saobraćajnom infrastrukturom, kao i sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Sistem je sposoban da predloži vozaču, kako da raskrsnicu prođe "bezbedno i bez gubljenja goriva, poželjno bez zaustavljanja".

Foto:

VIDEO:



Automagazin.rs

Izvor: Opel

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.