05.05.2015 ::: Ekološki anđeo: Opel Movano osvojio „Green Van 2015“ priznanje

Izvor: AutoMagazin, 05.Maj.2015, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

05.05.2015 ::: Ekološki anđeo: Opel Movano osvojio „Green Van 2015“ priznanje

Zlatna medalja za Movano: Opelov van je osvojio priznanje „Zeleni van godine 2015.“ (Green Van 2015 award), pobedivši 15 rivala u klasi vanova i malih vanova do sedam tona...

Movanova kombinacija niske potrošnje goriva, postignute zahvaljujući BiTurbo tehnologiji i velike nosivosti i kapaciteta, ubedila je žiri magazina „VerkehrsRundshau“ i „Trucker“ u svoje kvalitete, te zaslužila prvo mesto u ovom ekološkom rangiranju.

reklama

„Movano impresionira >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << svojom fleksibilnošću i transportnim kapacitetima u svakodnevnim poslovima. Prošle godine, uveli smo u naša dostavna vozila nove, savremene BiTurbo dizel motore sa ultra-modernom tehnologijom uštede goriva. Oni su blagonakloni ne samo prema životnoj okolini već i prema džepu vlasnika – što je koncept koji izuzetno dobro funkcioniše u ovom ekološkom rangiranju“, rekao je slavljenik, Štefen Rašig (Steffen Raschig), direktor Opel/Vauxhall komercijalnih vozila, nakon primanja nagrade za najbolji ekološki mali van na Transport Manager večeri u Bonu.

Opel Movano je jedini konkurent u klasi lakih komercijalnih vozia koji je osvojio preko 6.000 ekoloških poena, ostavljajući na taj način drugoplasirano vozilo sa 170 poena manje. Postoje dobri razlozi ovako glatke pobede: 2,3 litarski BiTurbo CDTI sa 120 kW/163 ks, koji troši samo 8,5 l dizela na 100 km, što je ekvivalentno emisiji CO2 od 268 grama po kilometru, i to na testovima sprovedenim od strane „VerkehrsRundshaua“ i „Truckera“. Vrednost je izvedena iz aktuelne emisije CO2 uključujući i proizvodnju goriva (Well-to-Wheel sistem računanja). Start/Stop tehnologija, koja dolazi kao standardna, takođe ima pozitivan uticaj na rezultat. Pored toga, Movano može da se pohvali tovarnom zapreminom od 13 kubnih metara, malom masom vozila i nosivošću od 1,2 tone. Sve ovo Opel Movano čini dobro izbalansiranim, svestranim „zelenim“ transporterom, nosiocem zlatne medalje u 2015. godini kada je ekološko rangiranje u pitanju.

Opel

Nastavak na AutoMagazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.