Zika neće biti problem u Riju

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zika neće biti problem u Riju

OKS ističe da, u saradnji sa MOK, prati situaciju, te da se ne očekuje da virus bude problem tokom praznika sporta u avgustu.

Virus zika, najnovija pošast koja uzbunjuje planetu, jedna je od glavnih tema i u olimpijskim komitetima širom sveta.

Nakon nekih izjava iz Sjedinjenih Američkih Država, iz kojih se moglo naslutiti da su tamošnji sportski vrhovnici spremni i da propuste Igre (mada je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kasnije, dosta šturo, demantovano), najnovije vesti stižu iz Kenije. Tamošnji Olimpijski komitet navodno razmišlja o povlačenju sportista sa OI u Brazilu.

- Ukoliko virus zika dostigne razmere epidemije, nećemo rizikovati živote Kenijaca u Riju - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Kenije Kipčoge Keino.

Kenijci na Igrama uglavnom dominiraju u atletici, pre svega na srednjim i dugim prugama, pa su od 86 medalja (24 zlatne) 79 osvojili na stazi. Na poslednjim igrama u Londonu okitili su se sa 11 odličja, a samo dva su bila najsjajnija.

Autor: Foto: Profimedia,Foto: Damir Dervišagić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.