Završen letnji Evropski olimpijski festival mladih

Izvor: Akter, 01.Avg.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen letnji Evropski olimpijski festival mladih

Svečanom ceremonijom u olimpijskom selu u gruzijskom Tbilisiju večeras je zatvoren letnji Evropski olimpijski festival mladih (EYOF)

Potpredsednik Evropskih olimpijskih komiteta Janez Kocijančič rekao je da je EYOF mladim sportistima "odskočna daska" i zahvalio domaćinima na dobroj organizaciji takmičenja.

"Hvala vam što se učnili da ovaj EYOF bude događaj koji ćemo pamtiti godinama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Dragi sportisti, ovaj EYOF je početak vaših olimpijskih karijera. Cenite ovo iskustvo i iskoristite ga kao odskočnu dasku za još veće uspehe u budućnosti. Vi ste velike nade i budućnost vaših zemalja", rekao je on.

Na ceremoniji zatvaranja zastava Evropskih olimpijskih komiteta tradicionalno je predata narednom domaćinu mađarskom gradu Đeru.

Zastavu Srbije nosio je atletičar Elzan Bibić, najuspešniji sportista Srbije na ovom takmičenju sa osvojene dve medalje, zlatne na 3.000 metara i srebrne na 1.500 metara.

U sklopu svečane ceremonije zatvaranja Festivala uručene su i medalje osvajačima odličja u ekipnim sportovima koji su danas završili takmičenje, pa su tako i odbojkašice Srbije večeras dobile svoje srebrne medalje.

Srbija je u konačnom plasmanu po broju osvojenih medalja zauzela 17. mesto sa dve zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.