Utakmice EP 2020. na Olimpijskom stadionu u Rimu

Izvor: Press, 24.Apr.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utakmice EP 2020. na Olimpijskom stadionu u Rimu

Prvobitni predlog bio je da mečeve kontinentalnog šampionata Italija organizuje na milanskom San Siru, ali se FIGC opredelio na stadion u Rimu, kapaciteta 72.000 sedišta, gde su 1960. održane Olimpijske igre, a 1990. godine odigrana finalna utakmica prvenstva sveta.
FIGC je naveo da bi Olimpijski stadion bio domaćin mečeva prvog kruga EP i nokaut >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << faze takmičenja, bilo osmine finala ili četvrtfinala.
Evropska fudbalska unija u septembru će izabrati 13 domaćina EP 2020. godine, čiji će nacionalni timovi igrati kvalifikacije za učešće na panevropskom turniru, gde će nastupiti 24 reprezentacije.
To će biti prvi put u istoriji da se prvenstvo Evrope održava u više od dve zemlje.
Potpredsednik FIGC Demetrio Albertini potvrdio je da kandidatura Rima ima podršku italijanske vlade i gradske skupštine, a da će Milano biti podržan u kandidaturi za domaćina finalne utakmice Lige šampiona 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Švajcarska, Turska, Francuska i Hrvatska se povukle iz trke za EP 2020.

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2014, 17:45

Švajcarska i Francuska povukle su se iz trke za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine, koje će biti održano u 13 gradova.. Švajcarska fudbalska federacija (SFF) saopštila je da je povukla kandidaturu grada Bazela, a predsednik SFF Peter Gijeron rekao je da je glavni razlog odustajanja činjenica...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.