UŽIVO: Srbija-Francuska 55:42 (4/4)

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Srbija-Francuska 55:42 (4/4)

Izabranice Marine Maljković igraju meč za bronzanu medalju protiv selekcije Francuske Srbija ima šansu za novu medalju. Ženska košarkaška reprezentacija igra protiv Francuske u meču za bronzu na Olimpijskim igrama u Riju. Izabranice Marine Maljković se nadaju reprizi sa EP od prošle godine kada su u finalu slavile sa 76:68. Dešavanja sa utakmice pratite na sajtu “Novosti”.TOK MEČADobro je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << započela meč na obe strane terena i posle dva minuta ima prednost od šest poena uz sjajnu igru Jelene Milovanović (8:2). Na tribinama se nalazi i selektor muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević. Nastavljaju Srpkinje sa sjajnom igrom i u odbrani i u napadu i posle šest minuta imaju dvocifrenu prednost (18:7). Taman kada su naše devojke došle do većeg vođstva napravile su nekoliko bespotrebnih faulova, slabo gradile reket (čak deset skokova u napadu su imale Francuskinje), ali su rivalke promašivale pa su posle deset minuta imale solidnu prednost (18:10).DRUGA ČETVRTINAObe selekcije su veoma loše započele drugu deonicu, promašaji su se ređali, više od tri minuta nije bilo koša, a to je konačno prekinula Jakubu prvo sa penala, a zatim poenima iz igre, da bi posle koša Grude Maljkovićeva tražila tajm-aut (18:15).Posle kratkog predaha je Ana Dabović počela da igra bolje, postigla nekoliko poena u nizu i uvećala prednost (25:19). Usledio je predah koji je tražila klupa Francuske posle čega su napravile seriju od 8:0 i došle do vođstva (25:27). Umesto dugog, ujedno poslednjeg napada u poluvremenu, su rano šutirale, napravile bespotreban faul, a Ana Dabović sa penala izjednačila i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu (27:27).TREĆA ČETVRTINADrugo poluvreme je prelepom varkom "otvorila" Milovanovićeva, ali su rivalke odmah uzvratile (29:29). Veoma spor tempo meča, a ekipe igraju uglavnom "koš za koš". Na polovini treće deonice Francuskinje vode (37:38). Posle dva nova poena sa penala Srpkinje su na krilima Sonje Petrović napravile seriju 10:0 i povele sa 47:40.Tražile su Francuskinje tajm-aut, a posle kratkog predaha su Petrović i Pejdž sa dve uzastopne trojke iz levog ugla donele velikih 13 poena prednosti (53:40).Srpkinje u poslednjih deset minuta ulaze sa dvocifrenim vođstvom koje je moglo da bude i veće da nisu u poslednjih 40 sekundi tri puta poklonile loptu rivalkama (55:42).
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobrodošli u zemlju košarke! Devojke imaju bronzu!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2016

Ženska košarkaška reprentacija savladala Francusku u borbi za treće mesto i osigurala Srbiji osmu medalju - 70:63..Magično leto srpske košarke dopunjeno je bronzanom medaljom lavica Marine Maljković! Ženska košarkaška reprezentacija naše zemlje vratiće se iz Rija sa bronzanim odličijem posle...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.