GDE IH VIDIMO, TU IH GAZIMO! Srbija u dramatičnoj završnici srušila Hrvate za 1/2 finale OI!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Avg.2016, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE IH VIDIMO, TU IH GAZIMO! Srbija u dramatičnoj završnici srušila Hrvate za 1/2 finale OI!

KOŠARKAŠI SRBIJE SU U POLUFINALU OLIMPIJSKIH IGARA!

Naši košarkaši su odigrali još jedan meč za infarkt protiv Hrvata, koji je rešen u poslednjim trenucima utakmice. Orlovi su pobedili sa 86:83 i u polufinalu će igrati protiv Australije.

SRBIJA - HRVATSKA 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31)

Srbija: Teodosić 9 (10 as), Simonović, Bogdanović 18 (5 as), Marković 12, Kalinić 6, Nedović, Raduljica 12, Jokić 12, Štimac, Jović 9, Mačvan 8

Hrvatska: >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Babić 4, Simon 8, Hezonja 16, Šarić 7, Ukić 4, Bilan 10, Bogdanović 28

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Odigrali su nešto lošije prvo poluvreme, ali je posle fantastične treće četvrtine Srbija imala čak +14. Hrvati se nisu predavali i istopili su prednost do same završnice. Ušlo se u dramatičnu završnicu, ali je Raduljica pogodio posle dobre asistencije Teodosića i odbio nalet Hrvatske. Potom je pogodio jedno od dva bacanja za +4.

Penal završnica je odlučivala. Hezonja je pogodio dva bacanja, a na drugoj je strani fauliran Marković. Pogodio je jedno od dva i Srbija je imala +3 na 20 sekundi pre kraja.

Ponovo je Simonović pravio faul na Hezonji i pogodio je oba bacanja. Zatim je faul napravljen na Teodosiću. Kapiten Srbije je pogodio oba. Luka Babić je na drugoj strani promašio jedno od dva.

Jokić je kasnije pogodio oba bacanja, a na 10 sekundi pre kraja Teodosić je faulirao Hezonju.

Hrvati su bolje počeli meč i poveli su u uvodnim minutima, ali je zatim usledila serija Srbije, koja je došla na 13:8. Do kraja su Hrvati ipak uspeli da smanje prednost, pogotkom van linije 6.75 metara uz zvuk sirene, ali je ipak naša reprezentacija imala prednost od 21:20 posle prve deonice.

Druga deonica je pripala Hrvatskoj (19:12), a posebno je dominirao Bojan Bogdanović, koji je do poluvremena skupio 16 poena. Taj period igre obeležila je loša igra srpskih košarkaša u napadu uz mnogo izgubljenih lopti, pa su na poluvreme otišli sa - 6.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Srbija je posle poluvremena zaigrala u svom stilu. Agresivna odbrana donela nam je nekoliko prilika za lake poene iz kontre. Treba istaći bitnu ulogu Stefana Markovića, koji je tada dao impuls za preokret i veliko vođstvo, koje je u jednom momentu došlo na maksimalnih +14.

Sve je ipak pokrenuo Miroslav Raduljica monstruoznim zakucavanjem preko Darija Šarića, posle koga je Srbija po prvi put povela a zatim nastavila da uvećava prednost.

Briljirao je Bogdan Bogdanović, koji je pogodio nekoliko trojki i doneo Srbiji vođstvo pred kraj poslednje deonice.

Kako je Srbija počela i odigrala treću deonicu, istom merom su uzvratili Hrvati u nastavku. Mario Hezonja je preuzeo odgovornost i pogodio nekoliko trojki.

Topili su prednost i istopili je do dva minuta pre kraja, kada su prišli na svega jedan razlike. Raduljica je postigao veoma bitan poen posle toga i zaustavio veliku seriju Hrvata i doneo Srbiji +3. Naša ekipa se odbranila u narednom napadu i Hrvati nisu šutnuli na koš. Srbija je imala 48 sekundi pre kraja napad.

U penal završnici je Srbija bila koncentrisana i rešila je meč, nakon što su Teodosić i Jokić sigurno izvodili bacanja i tako doneli Srbiji plasman u polufinale.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija - Hrvatska (UŽIVO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Avg.2016

"Orlovi" igraju poslednji četvrtfinalni meč na olimpijskom turniru u Riju. Ukoliko slave, Đorđevićevi izabranici igraju protiv Australije za plasman u finale Košarkaši Srbije bore se za plasman u polufinale Olimpijskih igara u Riju.Izabranici Aleksandra Đorđevića u poslednjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.