AMERI, STIŽEMO! Moćna Srbija deklasirala Australiju i bori se za zlato!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERI, STIŽEMO! Moćna Srbija deklasirala Australiju i bori se za zlato!

SRBIJA IDE PO JOŠ JEDNU MEDALJU! Ovoga puta košarkašku Olimpijsku! Košarkaši Srbije ušli su u istoriju na Olimpijskim igrama u Riju.

Orlovi  su u polufinalu deklasirali Australiju sa 87:61 (16:5, 19:9, 31:24,22:23)i u nedelju će se u finalu boriti za zlato sa Amerikancima!

Poslednji put srpski košarkaši, tada pod imenom Jugoslavija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << igrali su u finalu 1996. na Igrama u Atlanti. I tada su se sastali sa Amerikancima.

Srbija je odigrala najbolji meč na šampionatu i ubedljivo je pregazila jednog od favorita za medalju Australiju.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Foto: Tanjug/AP

SRBIJA: Teodosić 22 (7-10 za dva) Simonović, Bogdanović 6 (3-3 za dva), Marković 14 (3-3 za dva, 2-2 za tri), Kalinić 6, Nedović 1, Birčević, Raduljica 11, Jokić 9 (11 skokova), Jović 2, Štimac 4, Mačvan 12 (3-6 za dva)

AUSTRALIJA: Gulding, Mils 13, Bogut 4, Ingles 12, delavedova 3, Broekhof 6, Bairstov, Liš 3, Bejns 7, Andersen, Motum 13, Martin.

Foto: AP/Tanjujg

Selektor Saša Đorđević je posle meča rekao:

- Spremili smo meč dobro. Do perfekcije su momci sproveli sve u delo. Kada 14 poena na poluvremenu postigne jedna ekipa u polufinalu Olimpijskih igara, to znači da je bila jedna fenomenalna odbrana.

- Volim ove momke, ovu zemlju, ovaj dres. Uživaću u medalji koja god da dođe- poručio je Đorđević.

POČETAK NAJAVIO KATASTROFU AUSTRALIJE

Prvo poluvreme bilo je najboljih 20 minuta koje su naši košarkaši odigrali poslednjih godina. Naročito u odbrani. Primiti samo 14 poena od takve ekipe kao što je Australija je neverovatno.

Ali, ključ je bio u samom početku utakmice gde smo jakom odbranom odmah stavili do znanja da nema lakog koša. Poveli smo sa 8:0, i to je bio početak rapsodije.

Foto: AP/Tanjujg

Foto: Tanjug/AP

Posle 10 minuta imali smo 16:5, a na poluvremenu 35:14. A pri tom smo pogodili samo jednu trojku za to vreme.

Ko zna šta bi bilo da nas je išao i šut. Ali, igrali smo požrtvovano, timski, borbeno baš kako treba i to je dalo rezultat. Đorđević je igrao sa devetoricom igrača poluvreme. Ali, petorka koja je iznenadila je Marković, Jović, Bogdanović, Kalinić i Jokić. Četiri niska i jedna visoki.

Oni su zaludeli Australiju svojom odbranom i igrom u napadu.

Foto: Guliver/ Ezra Shaw/Getty Images

ŠOUTAJM SRBIJE

Njihova odbrana i veoma raznovrstan napad na kraju druge četvrtine doneli su visoku prednost od plus 21.

Ključna je bila treća četvrtina. Tada je trebalo odbiti nalete Australije koja je krenula na sve ili ništa.

Igrali su presing, ali im to nije pomoglo. Naši momci su odlično kontrolisali loptu. Ali, umesto da održavaju prednost , kako to obično biva kod 20 razlike, ekipa Srbije je čak krenula da uvećava prednost.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Foto: Tanjug/AP

Igrali su fenomenalno. Odbrana na nivou iz udžbenika. U napadu odlične kretnje dodavanja, koja protivnik nije mogao da prati. Stefan Marković ih je zaluđivao utrčavanjima iza leđa, a Jokić skokovima. Teodosić pogađao baš kada je trebalo, Kalinić je igrao odbranu i skakao.

Jednostavno delovali smo kao kaznena ekspedicija, a protivnik nije znao odakle mu preti opasnost. E to je ključ timske igre.

U 29. minutu imali smo već plus 28 razlike 66:38. Bilo je jasno da je ovaj meč gotov.

Foto: AP/Tanjujg

Kada je u 37 minutu bilo 76:46 naši košarkaši su počeli da se opuštaju, pa je Australija došla na 76:54 serijom 8:0.. samo zbog opuštanja. Ali nas na sreću to nije koštalo.

Poslednja četvrtina protekla je u pokušaju Australije da trojkama bar malo spusti prednost, ali su šutirali katastrofalno, ali to je zasluga i naše odbrane.

Na kraju ubedljivih 26 poena razlika i finale sa Amerikancima

Foto: AP/Tanjujg

Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija deklasirala Australiju - u finalu protiv SAD!

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2016, 01:54

SRBIJA IDE PO JOŠ JEDNU MEDALjU!. . Ovoga puta košarkašku Olimpijsku! Košarkaši Srbije ušli su u istoriju na Olimpijskim igrama u Riju. Orlovi su u polufinalu deklasirali Australiju sa 87:61 i u nedelju će se u finalu boriti za zlato sa Amerikancima!. . Poslednji put srpski košarkaši,...

Nastavak na Vostok.rs...

NIJE MALA, NIJE MALA, IGRA TRI FINALA: Srbija u 24 sata igra za tri zlatne medalje na OI!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Avg.2016

Srbija je na Olimpijskim igrama u Riju pokazala da se vraća na veliku sportsku scenu...Osim što je osvojeno sedam medalja i imamo priliku za još tri, uradili smo nešto što je uspelo samo takvoj sportskoj velesili kao što je Amerika...Imamo tri ekipe u finalu Olimpijskih igara. Poslednji put se...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.