Tomaševićeva ostvarila normu za Rio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomaševićeva ostvarila normu za Rio

Srpska atletičarka Dragana Tomašević ostvarila je danas normu u bacanju diska za Olimpijske Igre u Rio de Žaneiru 2015, kao i za učešće na prvenstvu sveta krajem meseca u Pekingu.

Na međunarodnom bacačkom mitingu u Mađarskoj Tomaševićeva je hicem od 61,47 metara uspela da prebaci magičnu normu koja vodi u Rio, preneo je Atletski savez Srbije.

Ona je imala još jedan približan hitac (61,44), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takođe preko olimpijske norme koja u bacanju diiska iznosi 61 metar.

„Imala sam dva hica preko 61 metar i time sam jako zadovoljna, iako sam sve ostalo bacala jako stegnuto. Osećam da mogu da prebacim preko 62 metara i nadam se da ću to uspeti na Svetskom prvenstvu", rekla je Tomaševićeva.

Prvenstvo sveta u atletici biće održano u Pekingu od 22. do 30. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.