To, Juso, majstore! Bolt trčao poslednji put na OI i ušao u istoriju!

Izvor: Sportske.net, 20.Avg.2016, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To, Juso, majstore! Bolt trčao poslednji put na OI i ušao u istoriju!

Bio je to poslednji nastup Juseina Bolta na Olimpijskim igrama ikada, uspeo je da uzme i treće zlato u Riju.

Peking 2008 - zlato na 100 metara, zlato na 200 metara, zlato na 4x100 metara.

London 2012 - zlato na 100 metara, zlato na 200 metara, zlato na 4x100 metara.

Rio 2016 - zlato na 100 metara, zlato na 200 metara, zlato >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na 4x100 metara!


Jusein Bolt je ušao u istoriju atletike kao jedini atletičar koji je tri puta uzastopno uspevao da osvoji zlatnu medalju u pomenute tri discipline, a poslednju je uzeo upravo danas nakon štafete 4x100.

Bila je, dakle, ovo deveta zlatna medalja za Juseina Bolta na OI koji se tako izjednačio sa Karlom Luisom koji ima isto toliko. Ipak, Bolt ostaje upisan u istoriji kao najbolji sprinter svih vremena.

Jamajčani su bili apsolutni favoriti pred ovu trku, Asafa Pauel, Johan Blejk, Nikel Ašmeidi i Jusein Bolt su  danas su istrčali za 37:27 što je bilo dovoljno za zlato!

Drugo mesto pripalo je Japancima, a treće Kanađanima pošto su Amerikanci diskvalifikovani.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treća tripla kruna Bolta, Jamajka zlatna, Japanci brži od Amera

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2016

Treće Olimpijske igre i poslednje za Juseina Bolta i treća tripla kruna. Posle pobeda na 100 i 200 metara, "Munja" je slavila i u štafeti 4 puta, zajedno sa Asafom Pauelom, Johanom Blejkom i Nikelom Ašmedeom...Sprinteri sa Kariba dominirali su i pobedili rezultatom 37.27. Drugi su iznenađujuće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Niko u istoriji kao Bolt! Jamajka slavi, a Amerianci – diskvalifikovani!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Avg.2016

Dominantno, prelepo, najbolje za kraj!..Atletski tim Jamajke osvojio je zlato u štafetnoj trci na 4x100 na Olimpijskim igrama...Zvanično, Jusein Bolt se sa 9 zlata na (Rio, London, Peking) izjednačio sa velikim Karlom Luisom, ali je prvi atletičar u istoriji Igara koji je najsjajnija odličja na...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.