Tijani Bogdanović bronza u Egiptu

Izvor: RTS, 01.Mar.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijani Bogdanović bronza u Egiptu

Članica tekvondo reprezentacije Srbije Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Luksor openu, turniru G2 kategorije u Egiptu. Ona je u kategoriji do 49 kilograma u polufinalu izgubila od trostruke evropske šampionke Lucije Zaninović iz Hrvatske sa 10:8, nakon što je prethodno pobedila predstavnice Rusije, Turske i Brazila.
Bogdanović je istakla da se nada ulasku među šest najboljih na svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi se direktno kvalifikovala na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

"Znala sam da dolazim na najjači turnir u sezoni i to je bio veliki izazov za mene. Zadovoljna sam medaljom, izgubila sam u polufinalu od Lucije Zaninović koja je izuzetno dobar takmičar, ali sam zadovoljna kako sam se snašla u borbi sa njom. Sada se koncentrišem na ostala dva turnira koja me čekaju u Švajcarskoj i Holandiji", poručila je Tijana Bogdanović.
"Ovo je sedmi turnir za poslednjih šest nedelja i trka za ulazak u najboljih 16 iz Evrope za Evropske igre je nemilosrdna. Ovo je bio najjači turnir od januara i jako sam zadovoljan osvojenom medaljom. Pored medalje osvojeno je 7,6 novih poena što će Tijanu još više pomeriti na svetskoj listi. Izgubiti od trostruke prvakinje Evrope, bronzane sa svetskog, bronzane sa OI u Londonu nije tragedija. Lucija je prva na renkigu, vrlo iskusna i dobra takmičarka i nadam se da je Tijana dosta naučila iz te borbe", rekao je trener Dragan Jović.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.