Svetski šampion u kajaku održao olimpijski čas u Vranju

Izvor: Sportal.rs, 19.Sep.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski šampion u kajaku održao olimpijski čas u Vranju

Na platou ispred Narodnog muzeja u Vranju održan je “Olimpijski čas“, a sa mališanima se družio svetski prvak u kajaku Marko Novaković.  Zamenik gradonačelnika, Dragoljub Stevanović, poželeo je svima dobrodošlicu u Vranje u ime celokupnog rukovodstva grada i posebno zahvalio Marku Novakoviću što je izdvojio vreme da dođe i druži se sa najmlađim Vranjancima.

Učesnici “Olimpijskog časa” >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << učili su o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.  Marko Novaković pokušao je na Olimpijskoj tribini da novim drugarima dočara kako je sport uticao na njegov život i da ih motiviše da krenu njegovim stopama, dok su najmlađi osnovci kroz Olimpijsku bajku učili o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

- Prvi put sam u Vranju zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Coca-Cola koji su organizovali ovo divno druženje. Ja uvek podržavam ove manifestacije jer mislim da će deca kada provedu vreme sa sportistima i vide kako se mi ponašamo i kako živimo poželeti da pođu našim stopama i izaberu ispravan životni put. Deco, iako sport zahteva mnogo odricanja, ništa ne može da se poredi sa onim fenomenalnim osećajem kada vidite da ste postigli nešto značajno za svoju zemlju. Potrudite sa da budete uspešni i da date uvek svoj maksimum u svemu što radite - rekao je Novaković.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija “Coca-Cola” ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.