Srpski Rus pomera granice: Novi nacionalni rekord i još jedna norma za Rio

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski Rus pomera granice: Novi nacionalni rekord i još jedna norma za Rio

Ruski plivač Arkadij Vjačanin, koji je odlučio da nastupa za Srbiju, zablistao je drugi put za dva dana pod našom zastavom i osvojio zlato na 200 metara leđnim stilom na takmičenju u SAD.

Nakon što je novi član reprezentacije Srbije i PK Proleter na takmičenju "Arena pro serije" u Mesi, na 100 metara leđno otplivao za 53,84 sekunde, što je A olimpijska norma i ujedno novi nacionalni rekord (prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bio 56,04), granicu je pomerio i na 200 metara leđno.

Ovu deonicu na istom takmičenju u SAD isplivao je najbrže od svih konkurenata, za 1:56,95 što je takođe A olimpijska norma za Igre u Riju 2016. godine i novi rekord Srbije (stari je bio 2:01,70). Ujedno, Vjačanin trenutno ima prvo vreme na Evropskoj listi rezultata u 2015. godini na 200 metara leđno.

U ovoj trci pobedio je olimpijskog šampiona iz 2012. sa Igara u Londonu Tajlera Klerija.

Veoma je zadovoljan vremenom koje je otplivao, da je malo jače krenuo trku nego što je planirano, pa nije imao snage da završi kako je želeo. Ovo je odlično vreme za dalji deo sezone (na proslom Arena pro takmičenju plivao je 1:58). Nastupao je iz punog treninga, što daje još veću vrednost trenutnog rezultata i sad nastavlja da se sprema za letnju sezonu u kojoj očekujemo još mnogo bolja vremena", rekao je Dragan Jocić, trener u Plivačkom klubu Proleter, čiji je Vjačanin član.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.