Srbija spremna za Rio!

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna za Rio!

Odluka da se za riavala uoči kvalifikacija za Olimpijske igre na kojima će se Srbija u Beogradu boriti sa Angolom, Portorikom, Češkom, Letonijom i Francuskom je bio pravi potez. Dva duela, dva spektakularna meča. Srbija je slavila prtiv Francuza u „Bersiju“ sa 79:77.

Svi koji su očekivali laganu pobedu Srbjije u „Kombank Areni“ gde će se igrati prethodno spomenuti kvalifikacioni turnir, slabo se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << razumuje u košarku. Podsećanja radi Srbija je pobedila Francusku u polufinalu prošlog Svetskog prvenstva i stigla do srebra. Francuska je pobedila Srbiju u bobrii za bronzuna medalju na prošlom Evropskom prvenstvu prošle godine. Duel u Beogradu je završen rezultatom 94:88.

Francuzi će se za mesto na Olimpisjkim igrama borit na turniru u Manili, Srbija na turniru u Beogradu, a treći se igra u Torinu. Sve duele možete da pratite na Sport Klubu.

Većim delom meča igralo se po principu poen za poen. Francuska je sredinom treče deonice uspela da stekne prednodst od desetak poena ali se Srbija serijom 12:0 vratila u meč. Nedović trojka, dve trojke, Teodosića, delovalo je da Srbija ide kao pobedi. Ali Parker i De Kolo nisu mislili tako. Posledji napad dok je sa semaforu pisalo 81:81, imala je Srbija. Marković je sam kao duh pokušao da pogodi za tri poena, ali ovoga puta junak iz „Bersija“ nije bio precizan.

Srbija je dodatnih pet minuta otvorila sjajno. Za tili čas je stekla osam poena prednosti. Napad je bio dobar, a odbrana vrhunska. Francuzi nisu mogli ni da priđu košu Srbije. Delovali su puleni Saleta Đorđevića kao kineski zid za konačnih 94:88. Raduljca je postigao 17, Nedović 14, Bogdanović 13, Marković 10, kao i Tedosoić poena. S druge strane  Lovernj 16, De Kolo 16, Parker 10 poena,

Poslednju proveru pred start kvakifikaconog turnira Srbija će imati u utorak protiv Grčke, takođe u „Kombank Areni“.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.