Spisak za Rio: Marina vodi najmlađe

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak za Rio: Marina vodi najmlađe

Otpalo sedam igračica posle priprema na Zlatiboru

Presekla je Marina Maljković. Selektor naše ženske reprezentacije odredila je 12 košarkašica koje će predstalvjati Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Marljkovićeva se odlućila za sledeće igračice: Milicu Dabović (kapiten), Tamaru Radočaj, Sonju Petrović, Sašu Čađo, Saru Krnjić, Nevenu Jovanović, Jelenu Milovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dajanu Butuliju, Aleksandru Crvendakić, Draganu Stanković, Anu Dabović i Danijel Pejdž.

Sa prvobitnog spiska, posle priprema na Zlatiboru, otpale su Tijana Ajduković, Maja Škorić i Sanja Mandić, kao i Milena Marjanović, Biljana Stjepanović, Aleksandra Stanaćev i Sanja Orozović

Želim da se zahvalim svima njima, jer su svojim profesionalizmom i vedrim duhom doprinele dobrom radu i dobrom treningu, tako da u ovom momentu možemo zaista biti zadovoljni prvom nedeljom u Beogradu, pa Zlatiborom i onim što se sad i videlo protiv reprezentacije Turske. Donela sam odluku da vodim dve najmlađe igračice Aleksandru Crvendakić i Draganu Stanković, jer želim da pružim šansu budućnosti naše košarke. Razmišljam da Srbija i posle mene bude najbolja moguća. To je jedini razlog moje odluke“, rekla je Marina Maljković, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije će u Beogradu trenirati do subote, kada će preko Dubaija krenuti za Rio. Do početka takmičenja i prve utakmice protiv Španije 7. avgusta, odigraće dve prijateljske utakmice protiv Australije i Brazila.

U naredne dve sedmice do početka Igara potrudićemo se da ispravimo sve greške. A grešaka ima. I to dosta. Ako nastavimo da radimo ovim tempom, smatram da ćemo, uz aklimatizaciju u Riju, spremno dočekati početak Olimpijskih igara“, dodala je Marina Maljković.

(FOTO: MN Press, Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.