Školski sport prioritet Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Maj.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski sport prioritet Kragujevca

Više od 100 osnovaca i srednjoškolaca iz Kragujevca, učestvovalo je na jubilarnim desetim Olimpijskim sportskim igrama učenika, koje su održane u Vranju. Za mlade sportiste, osvajače medalja, pomoćnik gradonačelnika za sport, Nikola Urošević upriličio je prijem sa saradnicima.

Urošević je istakao da školski sport ima značajnu ulogu u obrazovanju dece i da predstavlja prioritet kada je razvoj sporta u pitanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Drago mi je što je puno mladih sportista učetvovalo na Školskoj olimpijadi. Grad Kragujevac će raditi na tome da deca imaju adekvatne uslove kroz poboljšanje infrasturkture, a smatramo da će boljim rezultatima doprineti i uključivanje većeg broja profesora, koji će raditi sa mladim sportistima  - rekao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Na Olimpijskim igrama učestvovalo je oko 7000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji su se takmičili u 15 disciplina. Ekipno - najbolji rezultat mladi Kragujevčani  ostvarili su u odbojci, gde su učenici Druge kragujevačke gimnazije osvojili drugo mesto. Veoma sam zadovoljan rezultatom. Naša ekipa je bila dosta dobra, ali protivnici iz Sportske gimnazije iz Beograda su ipak bili bolji. S obzirom na to da smo u finalu igrali sa ekipom koju čine igrači iz Crvene zvezde i Partizana, a da su pobednika odlučila dva poena, zadovoljan sam srebrnom medaljom - kaže Aleksa Mićić, učenik Druge kragujevačke gimazije.

Kragujevački učenici bili su veoma uspešni u plivanju, streljaštvu, skoku u vis i skoku u dalj, pa u ovim disciplinama nisu izostale medalje. Atmosferu na takmičenju opisuju kao odličnu uz konstataciju da su je poseban osećaj kada se takmiče za školu i da su u Vranju upoznali puno novih drugara.

Inače, prve školske Olimpijske igre održane su u Kragujevcu 1980. godine, a želja grada je da bude domaćin i neke od narednih. Kako je rečeno na današnjem prijemu, jedan od prioriteta grada je razvoj školskog sporta, pa će u tom cilju Savez povećati obim sportskih takmičenja, a od septembra će ponovo biti angažovani asistenti u nastavi, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.