Semenji nema ravne: Zlato za Južnoafrikanku na 800 metara

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2016, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semenji nema ravne: Zlato za Južnoafrikanku na 800 metara

Nije bilo iznenađenja u trci na 800 metara za dame. 

Očekivano, svetska šampionka, Južnoafrikanka Kaster Semenja (25), "oduvala" je konkurentkinje i osvojila zlatnu medalju, prvu za nju na Olimpijskim igrama i tako nadoknadila ono što joj nije uspelo pre četiri godine u Londonu, kada je uzela srebro.

Semenja, koju su kroz karijeru pratile kontroverze i optužbe da je muško, pa je morala da ih opovrgava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nije imala pravog rivala na stazi i u velikom stilu je završila trku u vremenu od 1:55,28 minuta.

Iza nje na cilj je stigla Fransin Nijonsababa iz Burundija (1:56, 49), a treća je bila Kenijka Margaret Njairera Vambui (1:56,89) koja je i ostvarila lični rekord.

Semenja je u Rijo doputovala kao apsolutni favorit na 800 metara i tu ulogu je opravdala u finalu koje je istračala besprekorno i lišila ga svake neizvesnosti.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nema joj ravne: Prvo zlato Kaster Semenje

Izvor: Mondo, 21.Avg.2016

Južnoafrikanka osvojila svoju prvu najsjajniju medalju u trci na 800 metara...Foto: AP/Lee Jin-man..Uskoro opširnije..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.