Savić odabrao 13 igrača za pohod na olimpijsko zlato

Izvor: RTS, 26.Jul.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić odabrao 13 igrača za pohod na olimpijsko zlato

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je 13 igrača i sa proverenim snagama kreće u pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Savić nije napravio izmene u timu koji je spojio titule prvaka sveta (Kazanj 2015) i Evrope (Beograd 2016), dok su poslednji sa konačnog spiska otpali braća Rašović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Viktor i Strahinja, Nemanja Ubović, Gavril Subotić i golman Dimitrije Rističević.
Srbiju će u Riju predstavljati: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), kapiten Žvko Gocić (Solnok), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Orvušegetem), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (Eger).
"Imali smo veoma dobre pripreme na kojima je bilo više igrača. Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako su radili brača Rašović, Rističević, Ubović i Subotić, ali sam u ovom trenutku procenio da teret Rija treba da podnesu igrači sa dokazanim kvalitetom i iskustvom igranja velikih prvenstava", rekao je selektor Savić za sajt VSS.
Srpski vaterpolisti na OI u Riju igraće u A grupi sa selekcijama Grčke, Japana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su Mađari 6. avgusta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.