SENZACIJA - Hrvatska izgubila od Nigerije!

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2016, 05:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIJA - Hrvatska izgubila od Nigerije!

Veliko iznenađenje na spuštanju zavese na pretposlednje kolo u grupi B.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pretrpela je drugi poraz na olimpijskom turniru u Riju, pošto je u 4. kolu grupne faze izgubila od autsajdera Nigerije rezultatom 90:76 (21:28, 22:11, 27:17, 20:20).

Nigerija bi eventualnom pobedom nad Brazilom i u slučaju da Hrvatska izgubi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Litvanije u poslednjem kolu obezbedila plasman u četvrtfinale, gde bi delila megdan sa 'Drim timom'.

Situacija uoči poslednjeg kola u grupi B je dosta komplikovana, četiri reprezentacije mogu da završe na prvom mestu na tabeli, za sada su samo Litvanija i Argentina sigurni četvrtfinalisti, alli svi imaju šansu da se nađu među osam najboljih.

Hrvati su dobro otvorili meč protiv šampiona Afrike, stekli sedam poena prednosti nakon deset minuta igre (imali su i plus 9 u dva maha), a onda se raspali.

Nigerija drugi kvartal otvara serijom 8:0, preokreće rezultat u svoju korist, Hrvatska je vratila prednost polovinom ovog perioda, ali  ju je ponovo izgubila u finišu prvog poluvremena. U trećoj denoci afrička selekcija nastavila da melje rivala, stiče dvocifreno vođstvo, koje je u jednom trenuku iznosilo +17, na ulazu u odlučujućih deset minta utakmice bilo plus 14.

Četa Ace Petrovića je poenima Bojana Bogdanovića na nešto više od četiri minuta pre kraja prišla na minus tri (74:71), ali je bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon uzvratio trojkom, nakon čega Hrvati nisu uspeli ozbiljnije da se približe.

Sa dve trojke Erea u poslednjem minutu Nigerijci su se vratili na plus 14 i upisali prvu pobedu na olimpijskom turniru.

Umeh je sa 19 poena bio najefikansiji kod pobendika, Akojon je ubacio jedan manje, blistao je Diogu, koji je imao dabl-dabl učinak od 10 poena i 12 skokova, a dvocifeni su bili još Ere (14 pts) i Aminu (13 pts).

Ključ uspeha Nigerije leži u čak 17 pogođenih trojki (47% uspašnosti) i u dominaciji u skoku (45:34).

Jedini raspoložen igrač u hrvatskoj reprezentaciji bio je Bojan Bogdanović sa 28 poena, jedini dvocifren uz njega bio je kapiten Roko Leni Ukić koji je brojao do 10.

Hrvatska je ovim porazom sebi dosta zakomplikovala situaciju i imaće imperativ pobede protiv Litvanije u poslednjem kolu. Pobeda bi joj donela najviše drugo mesto u grupi, a u slučaju poraza bi mogla i da završi učešće. Ako Nigerija dobije Brazil, a Španija Argentinu biće to kraj za naše zapadne komšije.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šokantan poraz Hrvatske, ko će na Srbiju?!

Izvor: Mondo, 14.Avg.2016

Komšije su se, posle dva sjajna izdanja, obrukale protiv Nigerije i sad mogu i da osvoje grupu i da ispadnu. S kim će "orlovi" igrati u četvrtfinalu?..Već viđeno...Sve što je Hrvatska, posle dva sjajna nastupa u Grupi B, trebalo da uradi ovog ranog jutra po našem vremenu je da potvrdi dobru formu...

Nastavak na Mondo...

Hrvati nemaju izbora: Protiv Litvanije "va bank"

Izvor: Mondo, 14.Avg.2016

Selektor košarkaša Hrvatske Aleksandar Petrović nakon poraza od Nigerije rekao kako će u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara njegov tim morati da pobedi Litvance..Košarkaši Hrvatske propustili su prvu šansu da overe četvrtfinale na Olimpijskim igrama. Poraz od Nigerije (76:90) sada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.