SAT OD 500.000 EVRA Fotografije sa venčanja portparola Kremlja razbesnele Ruse

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAT OD 500.000 EVRA Fotografije sa venčanja portparola Kremlja razbesnele Ruse

Fotografije portparola Kremlja Dmitrija Peskova s ručnim satom koji je procenjen na više od 500.000 evra, s njegovog venčanja s olimpijskom prvakinjom u umetničkom klizanju, podstakle su polemiku u Rusiji.

Venčanje Peskova s Tatjanom Navkom u Sočiju na Crnom moru bilo je medijski vrlo praćen događaj, ipak među gostima nije bilo predsednika Vladimira Putina.

Ali je pažnju javnosti brzo privukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << impozantni ručni sat osobe od poverenja ruskog predsednika. Opozicionar Aleksej Navaljni tvrdi da se radi o satu Richard Mille RM 52-01 izrađenom u samo 30 primeraka.

Vrednost tog sata procenjena je na oko 620.000 dolara, napisao je Navaljni na svom blogu na kojem je preneo elektronsku poruku švajcarskog proizvođača u članku "Sat mladoženje skuplji je od vašeg stana".

Aleksej Navaljni je zatim objavio nekoliko fotografija Dmitrija Peskova s raznim satovima među kojima su bili Rolex, Omega i još jedan Richard Miile i tako je optužio visokog zvaničnika Kremlja za "ilegalno bogaćenje".

Часы Пескова заслуживают, чтобы о них узнали в стране, где 23% граждан в категории "бедные" https://t.co/MljfeZUdjD pic.twitter.com/hG8Vy1g956

Peskov, koji je prijavio godišnje prihode od 132.000 evra, rekao je da je sat koji je nosio na venčanju poklon supruge i dodao da darovi supružnika nemaju nikakve veze s korupcijom, prenela je agencija Ria Novosti.

Tatjana Navka je za tabloid Komsomolskaja Pravda rekla da je sat poklonila suprugu i da su sva nagađanja o ceni preterana i nemaju veze sa stvarnošću.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odakle ti pare? Jedan običan ručni sat je izazvao velike polemike u Rusiji

Izvor: B92, 04.Avg.2015

Fotografije portparola Kremlja Dmitrija Peskova s ručnim satom koji je procenjen na više od 500 hiljada evra koji je nosio na venčanju podstakle su polemike u Rusiji...Kako su mediji propratili venčanje Peskova s Tatjanom Navkom, olimpijskom prvakinjom u umetničkom klizanju u Sočiju nije im promakao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.