SAD i Srbija - najveće sile u Riju!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2016, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Srbija - najveće sile u Riju!

Neće Srbija biti među prvih 20 po broju medalja na Olimpijskim igrama, ali u jednom parametru naša zemlja je sila, a to su kolektivni sportovi. U Riju su stigle četiri reprezentacije, a čak tri su igrali finale (zlato vaterpolista, srebro odbojkašica), a tek treba da igraju košarkaši, dok su košarkašice osvojile bronzu.

Učinak - maksimalan, za ponos Srbije. Možemo malo da se šalimo pa da kažemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sportisti u Srbiju stižu sa više od 50 medalja. Ipak, jedan kolektivno odličje računa se kako jedna medalja. Više medalja u kolektivnim sportovima ima još samo SAD. Amerikanke su već uzele dva zlata (vaterpolistkinje i košarkašice), odbojkašice su bronzane, košarkaši tek treba da igraju finale sa Srbijom, dok odbojkaši igraju za treće mesto sa Rusijom.

Ostale sportske velesile: Nemačka, Italija, Australija, Rusija, Brazil, ne mogu da se pohvale takvih učinkom kao Srbija.

Naša zemlja je osvojila osam medalja u Riju. Kako je krenulo u prvoj nedelji, bili smo pomalo pesimisti, ali u drugoj naši su eksplodirali. Zlato rvača Davora Štefaneka bio je zamajac i vetar u leđa ostalim našim sportistima koji su zablistali u Riju druge nedelje i pokazali da je sport ono čime se najviše dičimo. Naš ponos i dika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.