Ruski sportisti ponovo na doping listi

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski sportisti ponovo na doping listi

Među pozitivnim rezultatima testova na doping u drugom talasu provera Međunarodnog olimpijskog komiteta s olimpijskih igara 2008. i 2012. godine, ima i onih koji pripadaju ruskim sportistima, tvrdi Tajms.

U petak je objavljeno da je nakon drugog kruga testova na doping 30 sportista s Olimpijskih igara 2008. i 15 sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama 2012. imalo pozitivne rezultate.

Međunarodni olimpijski komitet je saopštio da od 30 pozitivnih testova s Olimpijskih igara u Pekingu 23 pripadaju nosiocima medalja.

Sportisti čije su testovi s Olimpijskih igara 2008. godine pozitivni, jesu članovi osam nacionalnih komiteta.

U petak je šef Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov izjavio je da organizacija nije dobila obaveštenje o pozitivnim doping kontrolama Rusa nakon drugog kruga provera MOK-a.

Šef nezavisne komisije Svetske antidoping agencije Ričard Maklaren je 18. jula objavio rezultate istrage koja se ticala narušavanja antidoping pravila na Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju.

Na osnovu ove istrage Svetska antidoping agencija je preporučila MOK-u da udalji reprezentaciju Rusije s Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru.

MOK treba da donese konačnu odluku o ruskoj reprezentaciji u nedelju, 24. jula.

Tajms saopštava da su vodeći britanski olimpijci zajedno s vodećim političarima i liderima svetskog sporta napisali pismo MOK-u s molbom da udalji reprezentaciju Rusije s Olimpijskih igara u Riju zbog „nečuvenog sistema upotrebe dopinga u zemlji“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.