Rusi su ljuti: A kako Felps može u Rio?

Izvor: Mondo, 26.Jul.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi su ljuti: A kako Felps može u Rio?

Olimpijski vicešampion u plivanju Jevgenij Korotiškin smatra da FINA ima dvostruke aršine

Foto: Guliver/Getty images/Chris Hyde

Međunarodna plivačka federacija "precrtala" je sedam ruskih plivača sa spiska putnika u Rio, zbog toga što su ranije bili pozitivni na doping testu.

Olimpijski vicešampion u plivanju Jevgenij Korotiškin smatra da aršini FINA oko dopinga nisu jednaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za sve i da suspenzija ruskih plivača nema veze sa sportom.

"Ukoliko FINA hoće da se drži načela čistog sporta i strogo primenjuje mere diskvalifikacije zbog dopinga, onda neka to važi za sve sportiste. Kako može da se takmiči Majkl Felps, koji je bio suspendovan zbog konzumiranja marihuane. Nastupaće za SAD i svi će ga podržati. Ovo je napad na Rusiju, nema veze sa sportom", izjavio je Korotiškin za ruske medije.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odlučio je da ne suspenduje sve ruske sportiste sa Olimpijskih igara u Riju, već da odluku o tome donose sportski savezi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.