Rusi prijavili Šarapovu za Rio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi prijavili Šarapovu za Rio

Ruski olimpijski tim uvrstio je teniserku Mariju Šarapovu na spisak za učešće na Igrama u Riju, iako je suspendovana zbog dopinga.

"Stavili smo Šarapovu u tim koji moramo da objavimo do 6. juna", rekao je predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev za agenciju R-Sport.

Petostruka šampionka na gren slemovima pala je doping testu u januaru tokom Australijan opena zbog korišćenja meldonijuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle čega ju je suspendovala Svetska anti-doping agencija (WADA).

Međutim, WADA je u aprilu saopštila da je dozvoljeno prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma, ali na doping testiranja pre 1. marta, što ide u prilog nekadašnjoj najboljoj teniserki sveta.

Šarapova se nalazi na spisku ruskog tima za Rio pored Svetlane Kuznjecove, Anastasije Pavljučenkove i Darije Kasatkine.

Ukoliko Šarapovoj suspenzija ostane na snazi mesto umesto nje dobiće Ekaterina Makarova.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi prijavili Šarapovu za Rio

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 08:24

Ruski olimpijski tim uvrstio je teniserku Mariju Šarapovu na spisak za učešće na Igrama u Riju, iako je suspendovana zbog dopinga..."Stavili smo Šarapovu u tim koji moramo da objavimo do 6. juna", rekao je predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev za agenciju R-Sport...Petostruka šampionka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.