Prvi slučajevi dopinga u Riju

Izvor: Mondo, 12.Avg.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučajevi dopinga u Riju

Kineska plivačica Cen Sjinji prvi je sportista čiji su doping rezultati bili pozitivni na nedozvoljene supstance na Olimpijskim igrama. "Pala" i Bugarka

Foto: Guliver/Getty images/Richard Heathcote

Posle šest dana takmičenja na Olimpijskim igrama zabeleženi su i prvi pozitivni doping testovi.

Plivački savez Kine saopštio je da su testovi osamnaestogodišnje Cen Sjinji bili pozitivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na diuretik hidrohlorotiazid.

Ona je testirana u nedelju po završetku trke na 100 metara delfin, u kojoj joj je za devet stotih delova sekunde izmakla bronzana medalja.

Plivački savez Kine je u saopštenju obećao da će se tim slučajem "ozbiljno pozabaviti".

Cen je trebalo da učestvuje i u kvalifikacijama trke na 50 metara slobodnim stilom, ali je taj nastup doveden u pitanje.

Mlada kineska plivačica je zatražila od Međunarodnog olimpijskog komiteta saslušanje i da se podvrgne drugom testu.

Osim nje, bugarski mediji su objavili da je na doping testu pala atletičarka te zemlje Silvija Denkova, nakon što je bila pozitivna na eritropojetin (EPO).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.