Prijem Kosova u MOK bio bi opasan presedan

Izvor: Beta, 23.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem Kosova u MOK bio bi opasan presedan

BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je u četvrtak da bi Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) prijemom Kosova u svoje članstvo napravio veliki i opasan presedan i da bi to moglo da ugrozi sistem sporta na medjunarodnom nivou.

"Takvom odlukom i prijemom u članstvo Olimpijskog komiteta jedne takozvane države koja nije članica Ujedinjenih nacija, a što predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << jedan od esencijalnih uslova za prijem u članstvo u MOK, napravio bi se veliki i opasan presedan koji do sada nije učinjen na medjunarodnoj sportskoj sceni", naveo je Udovičić u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Izvršni komitet MOK u sredu je saopštio da je uslovno primio Kosovo u svoje članstvo. Udovičić je rekao da uvažava nezavisnost MOK, ali da želi da veruje da će ta odluka biti "još jednom detaljno ispitana".

"Kao ministar sporta i učesnik Olimpijskih igara osudjujem svaku odluku kojom se u sportu, gde je jedna od osnovnih odlika pridržavanje jasnih i jednakih pravila za sve, a šsto sport čini nedostupnim za uticaj politike i bilo kojih drugih vidova uticaja, uvode bilo kakvi oblici presedana i smatram apsolutno neprihvatljivim da se uslovi za učestvovanje razlikuju i prilagodjavaju po potrebi ili po osnovu različitih kriterijuma", rekao je bivši vaterpolo reprezentativac.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: Kosovo u MOK opasan presedan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da bi Međunarodni olimpijski komitet (MOK) prijemom Kosova u svoje članstvo napravio veliki i opasan presedan i da bi to moglo da ugrozi sistem sporta na međunarodnom nivou..."Takvom odlukom i prijemom u članstvo Olimpijskog komiteta jedne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.