Potop Srbije u vreloj Dohi!

Izvor: RTS, 29.Sep.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potop Srbije u vreloj Dohi!

Nije dobro počelo – očajno se završilo! Selekcija Srbije – koju od njenog sazivanja prate polemike (upotrebićemo eufemizam) u vezi sa opravdanošću odabira igrača, pa onda neodazivanje četvorice fudbalera (pa onda reakcija i kontrareakcija na to neodazivanje...) – poražena je u Dohi od selekcije Katara sa 3:0. Rezultat koji je posebno indikativan, kada se prisetimo da je olimpijski tim Srbije (igrači do 23 godine), koje je zimus selektirao Milan Rastavac, savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Katar sa 3:0 na meču u Španiji.

Slavoljub Muslin je meč počeo sa ovim fudbalerima: Kljajić, Petković, Mladenović, Maraš, Miletić, Milenković, Poletanović, Jovanović, Ristić, Ožegović, Stanković.
Nije se dugo igralo, a Katar je već poveo. Sebastijan Sorija (jasno je da Katar u svojim redovima ima i igrače koji nisu, nephodno, rođeni u ovoj bliskoistočnoj zemlji) bio je strelac za svoj tim u 21. minutu.
Isti fudbaler je postigao i drugi gol za Katar, posle centar-šuta Rodriga Tabate. To nije bilo sve – za Katar, ali ni za Soriju. Napadač Al Rajana, poreklom Urugvajac, ali koji već jako dugo igra za Katar, postigao je i treći gol, u samom finišu prvog poluvremena.

Selektor Muslin je onda odlučio da, kako se to često nemušto kaže, „promeša karte". U igru si ušli Ćirković, Gobeljić, Stanojević, Kovačević, Plavšić i Urošević.
Srbija je napadala češće u nastavku (što, imajući u vidu nivo igre u posedu u prvom poluvremenu i nije bilo toliko teško), ali do gola nije uspela da stigne. Pokušavali su Plavšić, Urošević, Poletanović i Jovanović.

Muslin: Bilo je bolje nego što rezultat govori
Slavoljub Muslin nije previše razočaran izvedbom svojih fudbalera
„Mislim da je sve bolje izgledalo nego što to rezultat govori. Naivno i nesrećno smo primili golove, do 20 minuta smo igrali dobro, ali su momci pali posle tog prvog gola. U drugom poluvremenu je usledila dobra reakcija, momci su bili bolji, imali nekoliko prilika, ali je izostala realizacija. Treba imati na umu da je ova ekipa bila prvi put na okupu, da smo imali samo jedan trening i da nismo imali vremena da se malo uigramo. Nemam primedbe na borbenost, pokazanu želju,pogotovo u drugom delu igre", rekao je Muslin, koji je istakao da u ovoj selekciji ima „interesantnog materijala za budućnost".
„Da smo imali malo više vremena da radimo i treniramo, drugačije bi sve to izgledalo. Bio je i dug put, igrači su bili malo umorni i važno je da se niko nije povredio. Momci treba da nastave sa igrama u svojim klubovima i da napreduju, a nadam se da ćemo nastaviti da se okupljamo", zaključio je Slavoljub Muslin.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.