Pletikosić osvojio olimpijsku vizu za Rio!

Izvor: KGsport.info, 28.Maj.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pletikosić osvojio olimpijsku vizu za Rio!

Stevan Pletikosić, kragujevački strelac zauzeo je sedmo mesto u gađanju vazdušnom puškom prvog dana Svetskog kupa na olimpijskom strelištu u Minehnu sa 99,1 krug i osvojio vizu za Rio!
U finalu je pobedio Ćinan Žu (Kina) sa 206 krugova ispred Vladimira Maslenikova (Rusjia) sa 205,7 i Oleha Carkova (Ukrajina) sa 184,2 kruga,. Carkov, šestoplasirani Adhinav Bindra (Indija) i Pletikosić osvjili su olimpijske vize >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << . Od osmorice finalista, četvorica nisu imali izvađene ulaznice za olimpijski turnir iduće godine, a otpao je  osmoplasirani Rumun Moldoveanu.
Pre finala Pletikosić je bio osmi sa 627,1 krug koliko je bilo potrebno za  ulazak u oktet koji je odlučivao o medaljama i olimpijskim kvotama. Najbolji posle osnovnog dela bio je Ukrajinac Carkov sa  630,8 krugova. Milutin Stefanović je zauzeo 23. mesto sa 624,6 krugova, Milenko Sebić je bio 29. sa 624 kruga. Ukupno  su gađala 132 strelca.
Pletikosiću (43 godine) će u Riju biti šesto učešće na OI: 1992. u Barseloni osvojio je bronzu MK puškom 60 metaka ležeći, potom je gađao u Atlanti 1996, Sidneju 2000, Atini 2004. i Pekngu 2008. (sedmi u finalu vazdušnom puškom).
Sada Srbija ima ukupno sedam  olimpijskih viza. Dve su u Granadi prošle godine na SP osvojile Andrea Arsović (puška) i Jasna Šekarić (pištolj), a dve ove godine na Svetskom kupu u Koreji Ivana Maksimović (puška) i Dimitrije Grgić (pištolj)  dok su u Fort Beningu zlatnim medaljama karte za Rio izvadili Milutin Stefanović (puška) i Damir Mikec (pištolj). U Minhenu im se pridužio i Stevan Pletikosić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.