Osvajači medalja na prijemu kod predsednika Vlade

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvajači medalja na prijemu kod predsednika Vlade

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su žensku odbojkašku reprezentaciju, kajakaše, kajakašice i veslače, koji su na nedavno završenim prvenstvima Evrope i sveta osvojili medalje i poželeli im puno uspeha naredne godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo ponosni vas jer ste predstavljali našu zemlju na najbolji mogući način. Iduće godine su Olimpijske igre u Riju i očkujemo još veći uspeh. Ono što možemo da obećamo je da ćemo naše obaveze da izmirimo na vreme i da tu neće biti kašnjenja", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
Prijemu su prisustvovale odbojkašice, bronzane na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, kajakaši i kajakašice, koji su osvojili srebrne i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Italiji i veslači, osvajači bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.
"Srbija će uvek da vas dočeka kako treba i da nagradi vaš trud" istakao je premijer i najavio povećanje nagrade do 20 odsto za sve koji osvoje medalje u Riju.
"Vi ste proslavili Srbiju, verujemo u vas, bodrićemo vas i ubuduće. Recite šta vam je potrebno, imamo novca u trezoru i da vas nagradimo da živite pristojno", obećao je Vučić.
Udovičić je rekao da mu je velika čast što dolazi ispred Ministarstva koje predstavlja ovako uspešne sportiste.
"Prvi put se dešava da Savez dobija novac u avgustu i da nije bilo kašnjenja sa pripremama. Na vama je još veće breme da osvojite još više medalja i u budućnosti budete bolji", rekao je Udovičić.
Kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović zahvalila se premijeru i Vladi na podršci i prijemu koji su upriličili zbog uspeha na EP.
"Hvala što verujete u nas i omogućavate nam najbolje uslove za pripreme. Obećavamo da ćemo dati sve od sebe i iz Rija se vratiti sa još jednom medaljom", dodala je Ognjenović, kojoj se pridružio veslač Miloš Vasić i u ime VSS i partnera Nenada Beđika obećao medalju na OI.
Ispred kajakaša prisutnima se obratio Marko Novaković.
"Sportska godina bila je duga, posebno kada je predolimpijska zna da bude teška. Odličja koja nisu bila zlatna sijaju kao takva i biće još vrednija u narednom periodu", poručio je on.
Na kraju prijema sportisti su premijeru uručili poklone - loptu i dres odbojkaške reprezentacije Srbije, majicu kajakaša i maketu veslača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlato u Riju - 50.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su žensku odbojkašku reprezentaciju, kajakaše, kajakašice i veslače, koji su na nedavno završenim prvenstvima Evrope i sveta osvojili medalje i poželeli im puno uspeha naredne godine na Olimpijskim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.