Olimpijci rone da smanje stres

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijci rone da smanje stres

Grupa snoubordera i skijaša zamenila je planinu okeanom i oprobala se u ronjenju na dah. Olimpijski sportisti kažu da im ova vežba pomaže da zadrže smirenost i povećaju izdržljivost. Neki od njih su pod vodom uspeli da ostanu čitavih pet minuta.

OKEAN - “Pred početak svakog takmičenja hvata me nervoza. Mislim da će mi ovo pomoći da ostanem opuštena”, kaže Dara Hauel iz Kanade, ovogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << olimpijska šampionka u skijanju.

Ona već izvodi male rituale kojima povećava koncentraciju pred izlazak na stazu, kao što je obuvanje prvo desne, pa leve skije, a sada je pronašla novi način da se usredsredi.

Sportisti su zaronili na 15 metara dubine | Foto: Jutjub

Zaronila je na 15 metara dubine i pokušala što duže da izdrži bez uzimanja vazduha.

Sportisti su zaronili na 15 metara dubine | Foto: Jutjub

- Ako naučim da ostanem staložena u nepoznatoj sredini, biće mi mnogo lakše kada ponovo stanem na skije - objašnjava Dara Hauel.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.