Nikolić za MONDO: Bogdan i Jović u ulozi Tea

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić za MONDO: Bogdan i Jović u ulozi Tea

Pomoćni trener "orlova" ističe da je "Sale (Đorđević) majstor" i da će umeti da izvuče maksimum iz oslabljenog tima. "Umanjili smo šanse za zlato, ali ne odustajemo od medalje".

Reprezentacija Srbije prethodnih meseci i nedelja je gubila jednog po jednog lidera, iz potencijalno "atomskog" sastava, za koji se posle srebra na Olimpijskim igrama računalo da će jurišati na titulu prvaka Evrope.

Na oproštaj Stefana Markovića nadovezali su se novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << peh Nemanje Bjelice i odustajanje Nikole Jokića, a tokom priprema su zbog povreda otpali Marko Simonović, Miroslav Raduljica i u nedelju kapiten Miloš Teodosić, igrač jedinstvenih kvaliteta, sa najdužim stažom u nacionalnom timu.

Nemanja Nedović bio je na ivici eliminacije, ali je u poslednjem trenutku sanirao povredu ramena i na "Akropolis turniru" u Atini (23-25. avgusta) će imati priliku da se nametne selektoru Aleksandru Đorđeviću.

Nedović je u ponedeljak odleteo za Atinu zajedno sa pomoćnim trenerom "orlova" Miroslavom Nikolićem, koji je za MONDO pričao o nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi reprezentacija i mogućim načinima da se premoste problemi.

"Sa Teodosićem nismo uspeli. Muči ga ta povreda lista i moraćemo bez njega na Evropsko prvenstvo. Sigurno smo slabiji, ali kao što je rekao Sale Đorđević - ne odustajemo od medalje. Imamo dobru ekipu, pokazali smo za vikend u Hamburgu da igramo dobro, a videćemo kako ćemo izgledati na jačim utakmicama".

Nikolić smatra da ekipa "može da funkcioniše bez Teodosića, jer on nikada nije ni igrao 40 minuta", ali je enigma kakvi su nam krajnji dometi.

"Sigurno je da smo umanjili šanse za zlato, jer on je naš najiskusniji igrač, koji povezuje redove i pokazao je mnogo puta koliko je bitan. Ali, po onom što sam video na utakmicama, kada krene naša furija, onda gazimo sve. Neki igrači su se podigli, recimo Birčević, novi kapiten Mačvan, Lučić... Pozicija plejmejkera postaje problem, ali tu imamo Bogdana (Bogdanovića), koji je dobar kreator i može da nadoknadi taj hendikep. On je i sa Teom u petorci često kreirao sa pozicije dva".

Turnir u Atini sada dobija na važnosti?

"Poslužiće da se otklone poslednje dileme. Mi i dalje imamo dosta dobrih igrača, a vodićemo na takmičenje 12 najspremnijih, koji su najviše potrebni. Videćemo još ko će da se izbori... Videli ste da se igrači nameću i mislim da Saletu predstoji najteža stvar u sportu, da dvojici momaka saopšti da neće ići na takmičenje".

Foto: MN Press

Fali nam "pola tima" iz Madrida 2014. i Rija 2016. godine, gde smo igrali finala protiv SAD. I to su uglavnom kreativni igrači, koji prave jasnu razliku na terenu?

"Mnogo... osam igrača nam fali, ako računamo Jokića i Bjelicu. I to je sada sasvim drugačija ekipa. Moramo i mi treneri brzo da napravimo transformaciju, da se prilagodimo tako da reprezentacija odigra najbolje što može, a Sale je za to majstor i verujem da će izvući maksimum iz ovoga što ima na raspolaganju. Ponavljam, samo treba videti kako ćemo se suprotstaviti jačim protivnicima, mada ni ekipe kao što je Poljska ne treba shvatiti olako. Pa, Belgijanci su u gostima pobedili Španiju 18 razlike".

Izgubili smo na lepršavosti, gde dobijamo?

"Moraćemo da igramo tvrđe, na manji broj poena. Igrači su navikli da igraju sa Teom i treba da se prebace na drugi kolosek, mada im ni to nije nepoznato. Kada Bogdan i Jović potpuno preuzmu njegovu ulogu, biće sve OK", optimista je popularni Muta.

Kakva je atmosfera u ekipi posle brojnih pehova?

"Atmosfera je uvek dobra, mislim da Sale drži sve konce. Nema razloga da strahujemo od lošeg rezultata. Idemo na EP da se borimo. Ko je tu - tu je".
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.