NAKLON VELIKOM BORCU: Olimpijskom šampionu odmah posle SP presađuju bubreg!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKLON VELIKOM BORCU: Olimpijskom šampionu odmah posle SP presađuju bubreg!

Ne želim da sedim kod kuće i čekam operaciju, radije bih da uživam u životu - rekao je Merit koji će danas nastupiti u finalu trke na 110 s preponama

PEKING - Aktuelni olimpijski šampion i svetski rekorder na 110 metara s preponama, Aries Merit, odmah nakon nastupa na Svetskom prvenstvu u Pekingu mora na transplantaciju bubrega.

30-godišnjem američkom atletičaru je pre dve godine dijagnostifikovana teška bolest bubrega i već tada mu je saopšteno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << više neće moći da se bavi sportom. Međutim, umesto da kod kuće čeka transplantaciju, Merit je odlučio da nastupi na svetskom prvenstvu u Pekingu.

On se u sredu plasirao u finale trke na 110 metara s preponama!

"Došao sam u Peking zbog svog mentalnog zdravlja. Ne želim da sedim kod kuće i čekam operaciju, radije bih da maksimalno uživam u životu", rekao je Merit.

Meritu je bolest bubrega prouzrokovana retkim genetskim poremećajem. Njegovi bubrezi su u katastrofalnom stanju pa će morati na transplantaciju, koja je zakazana za 1. septembar. Sjajni atletičar će organ dobiti od svoje sestre.

Merit je svetski rekorder u trci na 110 metara s preponama sa vremenom 12,80, a na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio je zlatnu medalju.

Finale trke na 110 metara sa preponama, na SP u Pekingu na programu je u petak od 15.20 časova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.