Muratoglu: Serena želi da prestigne Graf u 2016.

Izvor: B92, 04.Okt.2015, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muratoglu: Serena želi da prestigne Graf u 2016.

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, kaže da je primarni cilj Amerikanke da sledeće sezone ostane zdrava i da onda osvoji sve Gren slem titule.

Mlađa Vilijamsova odlučila je da ne igra do kraja sezone kako bi se oporavila od povreda.

“Sledeće godine održavaju se i Olimpijske igre, što znači kao da imamo pet Slemova. Još nismo odlučili, ali idealno bi bilo da Serena igra 15 turnira“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže Muratoglu.

“Ove godine Serena se mučila sa povredama i često nije bila na maksimumu, morala je i da se povlači sa turnira – u Madridu je izgubila od Kvitove jer su joj kolena bila upaljena. Cilj nam je da se takve stvari ne ponavljaju“, dodao je Serenin trener.

Amerikanka je osvojila prva tri Gren slem turnira u sezoni, ali je izgubila u polufinalu US opena.

“Bilo je reakcije s njene strane posle tog poraza, ali nije se demotivisala – sada samo želi da se izbori sa svim problemima i da bude spremna, to mi deluje razumno. Za sledeću godinu ciljevi su da prestigne Graf po broju GS titula (Serena 20, Nemica 22), a zatim i da se osvoje sve četiri GS titule. S obzirom na standarde koje je postavila u poslednje tri godine, ne možemo da postavimo ništa manje od toga“, zaključio je Muratoglu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.