Marakana u transu: Nejmar doneo Brazilu zlato i servirao osvetu Nemcima!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2016, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marakana u transu: Nejmar doneo Brazilu zlato i servirao osvetu Nemcima!

Najfudbalskija zemlja na svetu Brazil, sada može da se diči i zvanjem olimpijskog šampiona!

Konačno, posle tri srebra i dve bronze, Južnoamerikanci su se domogli i najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igama čiji su domaćini, zahvaljujući pobedi protiv njihove "noćne more" sa prethodnog Mundijala Nemačke, rezultatom 5:4, i to posle boljeg izvođenja penala.

U regularnom delu meča i u produžecima >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << bilo je 1:1, da bi u penal seriji, koja je bila jezivo dramatična za sve Brazilce zbog duhova prošlosti, Veverton odbranio udarac Petersena u petoj seriji, a Nejmar doneo Brazilcima dugo čekanu medalju, jedinu koja im je nedostajala u bogatoj kolekciji trofeja.

As Barselone i kapiten ove generacije bio je i strelac gola kojim je domaći tim poveo u 27. minutu, a uzvratio je Mejer u 59. i to je bila najava drame na "Marakani".

Foto: Tanjug/Ap

Do kraja meča bilo je šansi na obe strane, ali ne i golova, pa je penal rulet odlučio o novom olimpijskom šampionu.

Ginter, Gnabri, Brant i Zile bili su sigurni sa "kreča" kod Nemaca, a Renato Augusto, Markinjos, Rafael Alkantara, Luan i Nejmar.

Koncentracija je popustila Petersenu čiji je udarac pročitao Veverton i tako omogućio Nejmaru da se brzo potom proslavi i zaplače kao malo dete posle pobedonosnog gola.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvo zlato!

Izvor: Mondo, 21.Avg.2016

Po prvi put u istoriji petostruki svetski prvak Brazil postao i olimpijski prvak. Utakmica je rešena nakon penala, a Nejmar je u poslednjoj seriji pogodio za zlatne medalje...Veliko slavlje u Rio de Žaneiru, a i u čitavom Brazilu!..Petostruki svetski prvak osvojio je i dugo očekivanu olimpijsku medalju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.