MMA borac želi preko tekvondoa do Igara u Riju

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMA borac želi preko tekvondoa do Igara u Riju

Brazilski MMA borac Anderson Silva najavio je da će se boriti za mesto u tekvondou na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru iduće godine.

"Pokušaću da se odužim tekvondou, sportu u kom sam počeo karijeru", rekao je Silva nakon sastanka sa čelnicima brazilskih tekvondoista u Sao Paulu.

Silva se smatra jednim od najboljih boraca u istoriji MMA. Predsednik Tekvondo saveza Brazila, Karlos Fernandes >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je da će biti čast za taj sport to što će se takmičiti Silva.

"Ipak, Silva će morati da se izbori za svoje učešće na Olimpijskim igrama. Neće mu pomoći to što je zvezda MMA", rekao je Fernandes. Silva je ambasador tekvondoa, i nosilac crnog pojasa u tom sportu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.