Letonci bez prve zvezde u Beogradu

Izvor: Mondo, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonci bez prve zvezde u Beogradu

Kristaps Porzingis saopštio da ovog leta neće nastupati za reprezentaciju Letonije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Kombank areni

Foto: Guliver/Getty images/Christian Petersen

Zvezda letonske košarkaške reprezentacije Kristaps Porzingis neće učestvovati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji će se od 4. do 9. jula održati u Beogradu.

Krilni centar Njujork Niksa saopštio je da će preskočiti nastup za nacionalni tim ovog leta.

"Tokom letnje pauze želim da pripremim telo za narednu NBA sezonu, zbog čega neću nastupati za reprezentaciju Letonije. Ipak, u budućnosti očekujem da ću pomoći nacionalnom timu", saopštio je Porzingis.

Visoki Letonac, koji je izabran kao četvrti pik na NBA draftu, već u prvoj sezoni nastupa za Nikse skrenuo je pažnju javnosti dobrim partijama. On je bio najzapaženiji igrač Njujorka u sezoni na izmaku, i u proseku je beležio 14,3 poena, 7,6 skokova i gotovo dve blokade po meču.

Na odluku da preskoči nastup za Letoniju ovog leta umnogome je uticala povreda ramena ramena u finišu sezone.

Letonija će igrati u grupi B na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Kombank areni sa selekcijama Japana i Češke, dok će u grupi A nastupati Portoriko, Angola i domaćin Srbija.

Samo pobednik turnira u Beogradu izboriće plasman na Olimpijske igre u Riju, od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porzingis ne igra za Letoniju ovog leta

Izvor: B92, 02.Maj.2016

Letonski košarkaš Kristaps Porzingis neće ovog leta nastupati za nacionalnu selekciju. Zvezda Njujork Niksa odlučila je da predsotjeće leto provede pripremajući se za novu NBA sezonu, iako ga je selektor već uvrstio na preliminarni spisak za kvalifikacije za Rio.

Nastavak na B92...

LETONIJA OSLABLJENA: Zvezda NBA lige preskače kvalifikacije za Rio

Izvor: HotSport.rs, 02.Maj.2016

Košarkaši Letonije znatno oslabljeni doći će u Beograd na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.. . . Košarkaš Njujork Niksa i prva zvezda reprezentacije Letonije, Kristaps Porzingis, odlučio je da ovog leta ne igra za reprezentaciju svoje zemlje.. Letonija se na kvalifikacionom turniru za...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.