Kovačević oduševio Italijane: Obrijaću se tek kad Srbija postane olimpijski šampion!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević oduševio Italijane: Obrijaću se tek kad Srbija postane olimpijski šampion!

Odbojkaš Modene briljira ove sezone uz novi imidž

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Srpski odbojkaški reprezentativac Uroš Kovačević u razgovoru za Korijere delo sport obećao je da će obrijati bradu samo u slučaju da Srbija postane olimpijski šampion na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

U tekstu pod naslovom Modena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << leti s bradatim Kovačevićem", list predstavlja našeg odbojkaša kao jednog od ključnih stubova fantastičnog starta Modene koja je zabeležila šest pobeda na isto toliko utakmica italijanskog prvenstva.

Kovačević ove sezone briljira sa njegovom Modenom koja zajedno sa Mačeratom dominira italijanskim prvenstvom. Mladom Kraljevčaninu, koji je stigao u Modenu 2012. godine, trebalo je vrlo malo vremena da se nametne kao jedan od lidera u timu iz grada Enca Ferarija, osnivača čuvene automobilske kuće. Osim nastupima, u novoj sezoni Uroš se istakao i novim izgledom.

U mojoj porodici, svi nose brade, sem mame, naravno, a-ha-ha... Ja je nisam nosio do skoro. Onda sam video fotografiju svog oca kad je bio mlad sa bradom i pomislio sam, hoću i ja ovako da izgledam. Toliko mi se svidela ta fotografija. Kad ću da obrijem bradu? Samo ako sa Srbijom postanem olimpijski prvak u Riju 2016. godine. U suprotnom ću je pustiti da raste još", ispričao je Kovačević za Korijere.

Jedna od tajni uspeha Modene u ovoj sezoni je rotaciona upotreba tri primača koje ima na raspolaganju trener Anđelo Lorenceti: dvojica igraju, treći posmatra i tako u krug. Ideja Lorencetija je da izbegne povrede svojih igrača raspoređujući ravnomerno minutažu.

Saglasan sam s trenerovom filozofijom. U ovoj sezoni nisam imao povrede i sve vreme sam u odličnoj formi, ali mi se događalo da se povredim, i ovaj ritam u kojem preskočim svaku treću utakmicu ima preventivni efekat da se izbegnu povrede jer nisi primoran da dodaješ gas konstantno i tako povećavaš rizik od povrede. Takođe, sa N’Gapetom i Petrićem sam veliki prijatelj i mi se međusobno dopunjujemo. Bitno je da Modena pobeđuje",  kaže Kovačević.

Tim dvojice srpskih odbojkaša, Petrića i Uroševića, u ovoj sezoni izgubio je samo jedan set u prvih šest kola  i to u dvoboju sa takođe našom trojkom iz Peruđe: Grbić, Atanasijević, Vujević. Glavni takmac Modene u tekućem šampionatu za skudeto je aktuelni prvak Italije Mačerata, za koju igraju već godinama Podraščanin i Stanković.

Piše: Željko Pantelić 

(Foto: MN PRESS)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.