Jamajka slavi - zlato za štafetu, deveto za Bolta!

Izvor: Mondo, 20.Avg.2016, 03:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka slavi - zlato za štafetu, deveto za Bolta!

Usein Bolt osvojio i devetu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Jamajka maestralna, SAD osvojila bronzu, pa diskvalifikovana!

Poslastica dana - ispunila je očekivanja!

Poslednji događaj na programu u noći između subote i nedelju bio je predviđen za štafetu 4x100 za muškarce, a u pobedi Jamajke vremenom 37.27 sekundi videli smo, možda, i poslednji sprint Useina Bolta na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igrama.

Sjajno je počeo iskusni Asafa Pauel, daleko mlađi Johan Blejk je nastavio odličnu trku, a Nikel Ašmede je rutinski prešao svoju deonicu i predao štafetu kralju sprinta.

"Grom sa Jamajke" je fenomenalno istrčao svoju poslednju deonicu i tako osvojio DEVETO zlato na Olimpijskim igrama u devet finala na kojima se trkao. Po tri puta na 100m, tri puta na 200m i tri puta na 4x100m!

Sve govori da su mu ovo bile poslednje Igre, a samim tim i poslednja trka, ali nada i dalje postoji da će se Usein Bolt ipak predomisliti i da ćemo ga gledati i za četiri godine.

Foto: AP Photo/Morry Gash

Ako je trijumf Jamajke bio očekivan, onda se to ne može reći za štafetu Japana koja je osvojila srebro, prva medalja u istoriji za ovu zemlju u ovoj disciplini, a Sjedinjene Američke Države su po vremenu došle do bronze...

....međutim!

Nakon pregledavanja snimaka "izmena" Sjedinjene Američke Države, koje su nastupile u sastavu Rodžers, Getlin, Gej i Bromel, diskvalifikovane su - pa je bronza pripala Kanadi!


Četvrti kroz cilji prošli su Kinezi, Britanci i Brazilci, dok su pored SAD suspendovani i Trinidad i Tobago.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.