IAAF o suspenziji Rusiji u junu

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IAAF o suspenziji Rusiji u junu

Ruski atletičari saznaće u junu da li će moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) suspendovala je u novembru prošle godine sve ruske atletičare zbog optužbi za rasprostranjen doping u njihovoj zemlji.

Od tada, vladajuće telo svetske atletike je slalo svoju komisiju u Rusiju, a odluka tome da li će suspenzija biti ukinuta ili ne biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doneta 17. juna na sastanku u Beču.

Olimpijske igre u Riju počinju 5. avgusta, a takmičenja u atletici na programu su od 12. avgusta.

Rusija je nedavno objavila seriju reformi u svojoj Antidoping agenciji, za koje se nadaju da će pomoći u podizanju suspenzije i omogućiti njihovim atletičarima da se nađu u Riju.

Ukoliko suspenzija bude ukinuta, svi ruski atletičari koji žele da se takmiče u Riju moraće da budu testirani tri puta od strane nezavisnih antidoping tela van Rusije pre Olimpijskih igara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bolt: Igre u Riju poslednje za mene

Izvor: N1 televizija, 22.Apr.2016, 08:56

Centralni sportski događaj ove godine biće Olimpijske igre, koje se u avgustu održavaju u Rio de Žaneiru. Jedna od najvećih zvezda koja će se takmičiti u Brazilu jeste Jusein Bolt. Jamajčanin je prethodnih dana boravio u Njujorku, gde je govorio o svojim očekivanjima narednog leta...Najbolji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.