Hrvati osigurali novu medalju u Riju: Na pomolu još jedno olimpijsko zlato! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2016, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati osigurali novu medalju u Riju: Na pomolu još jedno olimpijsko zlato! (FOTO)

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Hrvatska je u jednom danu osvojila dve medalje u Riju! Posle srebrne medalje Damira Martina, i jedriličar Tonči Stipanović je posle sjajnog nastupa osigurao najmanje srebro.

On je odjedrio bez greške i tako osigurao najmanje srebrnu medalju, a kojeg će ona sjaja biti videće se u ponedeljak 15. avgusta, kada je na programu direktan duel Stipanovića i Tima Bartona iz Australije.

Hrvat ima veliku prednost u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na konkurenta u laser kategoriji, pa u finalni dvoboj ulazi sa čak 10 bodova prednosti i favorit je za zlatnu medalju.

Stipanović ima 57 negativnih bodova, Barton 67, a treći je Novozelanđanin Sem Mik sa 20 bodova iza hrvatskog jedriličara, pa ni matematički ne može da ga sustigne.

Ukoliko Stipanović osigura zlato, biće to treća zlatna medalja za Hrvatsku, nakon što su je pre toga osvojili braća Sinković u veslanju i Josip Glasinović u streljaštvu u disciplini trap.


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.