Grbić: Prijem u Kuću slavnih je jedno od najvećih priznanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grbić: Prijem u Kuću slavnih je jedno od najvećih priznanja

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je prijem u "Kuću slavnih" najveće priznanje, uz zlatnu olimpijsku medalju, koje sportista može da dobije.

Grbić je noćas primljen u odbojkašku "Kuću slavnih" u Holioku, u američkoj državi Masačusets, gde su primljeni članovi 31. klase.

On je dobio plaketu i prsten koji je simbol "Kuće slavnih".

"Velika je čast biti ovde. Mnogo je ljudi uključeno u moju odbojkašku karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i trebalo bi mi mnogo vremena da ih sve nabrojim. Ovo je, pored osvajanja olimpijskog zlata, najveće priznanje koje odbojkaš može da dobije. Osećaj je sličan onom u Sidneju (osvajanje zlatne medalje), u smislu da još do kraja nisam svestan važnosti ovog događaja", rekao je Grbić, preneo je Sportski žurnal.

Njegov brat Vladimir Grbić je 2011. godine primljen u "Kuću slavnih".

"Vladimir i ja smo prva braća među 130 stanovnika Kuće slavnih, to je velika čast, ne samo za nas dvojicu nego i za srpsku odbojku. Ovo je pomalo nagrada svih nas. Žao mi je što otac Miloš nije sa nama, da podeli ovaj momenat, ali sam siguran da bi bio ponosan na obojicu. Zahvaljujući njemu sam postao ovo što sam danas, i kao čovek i kao odbojkaš i nadam se da ću biti uzor sinovima, kao što je on bio meni", rekao je selektor Srbije.

Nikola Grbić (43) je sa reprezentacijom, između ostalog, osvojio olimpijsko zlato u Sidneju 2000. godine i bronzu u Atlanti 1996, dok je na Evropskim prvenstvima osvojio zlato 2001. godine, kao i srebro i četiri bronze. Bio je vicešampion sveta 1998. godine, a 12 godina kasnije osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu u Italiji, kada je i završio reprezentativnu karijeru. Za državni tim odigrao je 314 utakmica.

Kao selektor osvojio je zlato i srebro sa Srbijom u Svetskoj ligi.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grbić: Prijem u Kuću slavnih je jedno od najvećih priznanja

Izvor: Beta, 24.Okt.2016

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je prijem u "Kuću slavnih" najveće priznanje, uz zlatnu olimpijsku medalju, koje sportista može da dobije.Grbić je noćas primljen u odbojkašku "Kuću slavnih" u Holioku, u američkoj državi Masačusets, gde su primljeni članovi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.