Fudbaleri Brazila prvi put olimpijski pobednici

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2016, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Brazila prvi put olimpijski pobednici

Fudbalska reprezentacija Brazila prvi put u istoriji poslata je olimpijski šampion.

Domaćin Igara je na legendarnoj "Marakani" posled boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedio Nemačku 5:4. Posle 90 minuta rezultat je bio (1:1. Ovim trijumfom Brazil se bar malo osvetio "pancerima" za katastrofalan poraz na SP 2014.

Domaći su poveli prelepim golom Nejmara u 27. minutu, a izjednačenje Nemcima doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Maksimilijan Mejer u 59. minutu.

U produžecima nije bilo golova i o olimpijskom pobedniku odlučivali su jedanaesterci. Prva četiri izvođača u oba tima bila su sigurna, a onda je golman Brazila Veverton odbranio udarac Petersena.

Veliko slavlje navijačima na prepunoj "Marakani" doneo je Nejmar, koji je tokom turnira mnogo puta bio osporavan. As Barselone na kraju nije mogao da sakrije suze...

Treće mesto pripalo je Nigeriji, dok je Honduras četvrti.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.