Fiba želi Nemce kao organizatore kvalifikacija za Olimpijske igre!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiba želi Nemce kao organizatore kvalifikacija za Olimpijske igre!

Košarkaški savez Nemačke nada se da će turnir umesto Italije ili Srbije, jer bi tako postojala šansa da se Dirk Novicki vrati iz penzije

U vikendu odražavanja velike sednice Borda Fiba Evrope vrlo brzo mogla bi biti poznata konačna odluka i kakva sudbina čeka čak 14 nacionalnih selekcija kojim preti suspenzija sa Evrobasketa naredne godine, pa čak i kvalifikacija za Olimpijske igre.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Dok u Košarkaškom savez Srbije strepe kakvu bi odluku mogla da donese Fiba, nemački Savez čeka dobre vesti kao zapeta puška. Prema pisanju portala Sport1 čelnici Fibe pisali su Nemcima i u pismu im obrazložili stav da ih vide kao jednog od organizatora predolimpijskog turnira u slučaju da Srbija ili Italija definitivno izgube status domaćina!

Fiba je ovakvu odluku donela, ističe se, na kontu zabeleženih rezultata iz prethodnih godina, a iz nemačkog Saveza ekspresno je stigao odgovor - spremni smo!

Nemački košarkaški Savez je ovo pismo dobio još 15. aprila, a Kris Fleming i njegovi izabranici su „sigurni“ učesnici kvalifikacija u slučaju da kazna postane zvanična.

„Izvršni komitet Fibe doneće odluke 23. i 24. aprila o tome ko će biti domaćini, a ko zamene za eventualne suspendovane reprezentacije“, stoji u saopštenju KSN.

Pored šanse da se obezbedi učešće na Olimpijskim igrama i to lakšim putem, u Nemačkoj se nadaju domaćinstvu jer smatraju da bi legendarni Dirk Novicki mogao da se povuče iz penzije i vodi nacionalni tim ka uspehu.

Podsetimo, nemački as zvanično je otišao u reprezentativnu penziju na prošlogodišnjem Evrobasketu, nakon grupne faze igrane u Berlinu.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.