Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felpsu 23. zlato na OI za kraj karijere

Američki plivač Majkl Felps završio je karijeru osvajanjem zlatne medalje u štafeti na 4 x 100 mješovito na Olimpijskim igrama u Riju, što mu je ukupno 23. olimpijsko zlato.

Najuspešniji olimpijac svih vremena sa 28. medalja, zajedno sa Rajanom Marfijem, Kodijem Milerom i Nejtanom Ejdrijanom, oborio je rekord u toj disciplini, pošto su trku završili u vremenu 3:27,95.

Srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Velike Britanije, dok je bronza pripala štafeti Australije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Pobedio na OI u Sidneju, potom hteo da se ubije, pa osvojio zlato u Riju

Izvor: Kurir, 14.Avg.2016

...Irvin je pre 16 godina pobedio u istoj disciplini na OI u Sidneju..Amerikanac, koji je sa 35 godina najstariji olimpijski šampion u plivanju, prestao je da se bavi ovim sportom posle zlata u Sidneju U 22 godini otvorio je salom za masažu i posvetio se surfovanju..On je potom počeo da se drogira...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.