Evo ko odlučuje da li će Rusi učestvovati na Olimpijskim igrama: Ko ima većinu?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ko odlučuje da li će Rusi učestvovati na Olimpijskim igrama: Ko ima većinu?

U toku je sednica Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK )na kojoj se raspravlja o predlogu Međunarodne Antidoping agencije (WADA) da sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru bude eliminisana kompletna reprezentacija Rusije zbog navodnog sistemskog dopingovanja sportista.

Konačna odluka očekuje se u popodnevnim satima, a do tada je zanimljivo da vidimo ko sve učestvuje u raspravi, tj. ko će glasati i doneti odluku po predlogu WADA.

Pored predsednika MOK-a Tomasa Baha >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (Nemačka), tu su još Naval El-Mutvakel (Maroko, potpredsednik MOK), Krejg Ridi (Velika Britanija, potpredsednik MOK i predsednik WADA), Džon Kouts (Australija, potpredsednik MOK, predsednik CAS), Juj Cajcin (Kina, potpredsednik MOK), Čing-Kuo Vu (Tajvan, predsednik AIBA), Rene Fazel (Švajcarska, predsednik IIHF), Patrik Hiki (R. Irska, predsednik EOC), Klaudija Bokel (Nemačka, član komiteta WADA), Anita Defranc (SAD, kordinator OI 2020), Ugur Erdener (Turska, predsednik TOK), Gunila Lindberg (Švedska, generalni sekretar ANOK), Sergej Bubka (Ukrajina, potpredsednik IAAF), Vili Kaltšmit Lugan (Gvatelama, predsednik WTF).

Ukoliko kao aksiom uzmemo da je u pitanju politička ujdurma zapadnjaka protiv Rusije i da je u pitanju politička, a ne odluka vezana za sport čini se da se “baćuškama” ne piše dobro.

Simptomatično je i to što su pojeidni britanski mediji već objavili vest da će Rusija gotovo izvesno biti izbačena sa Olimpijskih igara, što bi bio presedan u 120 godina dugoj tradiciji ovog takmičenja.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOK odlučuje: Suspenzija svih ruskih sportista?

Izvor: B92, 24.Jul.2016

Izvršni odbor Medjunarodnog olimpijskog komiteta sastaće se da odluči da li će suspendovati sve ruske sportiste sa Olimpijskih igara zbog državnog dopinga...Izvršni odbor će putem telekonferencije razgovarati o novim optužbama iznetim posle istrage da su državni organi sprovodili program sistemskog...

Nastavak na B92...

MOK nije suspendovao Rusiju, odlučuju savezi!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) nije suspendovao ruske sportiste sa ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali će konačnu reč dati pojedinačni sportski savezi...Odluka je doneta!..Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je na današnjoj sednici doneo odluku da ne suspenduje ruske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.