Druženje sa Markom Novakovićem

Izvor: RTS, 19.Sep.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje sa Markom Novakovićem

Na "Olimpijskom času" u Vranju, učenici osnovnih škola upoznali su Marka Novakovića, osvajača zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za kajakaše. I sami su bili u prilici da učestvuju u igrama koje su bile pripremljene.

Kroz pet radionica koje simbolizuju kontinente i olimpijske krugove, najmlađi osnovci uče o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, i o znamenitim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sportistima.

"Ja treniram odbojku, meni se Olimpijada veoma sviđa, pre svega zbog timskog rada. Volim da gledam sve sportove.Ovde se učimo kako da se ponašamo, šta znači fer plej. Da treba da se bavimo sportom", kažu osnovci.

Na prvom mestu, za učesnike Olimpijskog časa, bili su radost igre i fer plej. Zlatnog kajakaša pitali su kako se postaje uspešan sportista.

"Moja poruka deci je da uživaju u onome što rade, da se bave nekim sportom, može to i kajak da bude. Da slušaju roditelje i da budu dobri učenici", kaže Marko Novaković, kajakaš.

Poštovanje, izuzetnost, jedinstvo duha, tela i uma, olimpijske su vrednosti, ali i vrednosti koje deca treba da usvoje u odrastanju.

rts.vranje@rts.rs

+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vranje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.