Đokovićev pravi stav o odlaganju Olimpijskih igara: A što ne pričamo o ljudima u Brazilu?

Izvor: Telegraf.rs, 29.Maj.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovićev pravi stav o odlaganju Olimpijskih igara: A što ne pričamo o ljudima u Brazilu?

Poslednja informacija o opasnom zika virusu i pozivu da se Olimpijske igre u Rio de Žaneiru odlože unela je pometnju u svetskoj javnosti, po kom se sada postavlja pitanje da li je bezbedno da se ide u Brazil.

Oko 150 vodećih svetskih stručnjaka za javno zdravlje, među kojima i veliki broj bioetičara, navelo je u pismo objavljenom juče na Internetu da je rizik od infekcije virusom zika prevelik da bi OI mogle bezbedno da se održe.

Svetska zdravstvena organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << (SZO) je odbacila pozive da se Igre izmeste u drugu zemlju ili odgode zbog opasnosti koju predstavlja epidemija virusa zika u Brazilu.

O tome je za mišljenje upitan i Novak Đoković.

- Iskreno, ne znam više šta o tome da mislim. Treba mi da se više informišem. Ali za sada, planiram da igram na Olimpijskim igrama. Ništa se ne menja, ali videćemo šta će se dešavati - rekao je Đoković i nastavio:

- Sama pomisao da bi Olimpijske igre mogle da se odlože mi je nazamisliva. Mnogi sportisti i navijači su sve već isplanirali, od puta do smeštaja.

Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser je potom ukazao na bitnu stvar:

- Zdravlje je najvažnije za svakoga ko je tamo. Ali ne treba da razmišljamo samo o onima koji dolaze u Rio. Šta se dešava sa ljudima koji tamo žive? O tome se baš i ne priča. Tako da mislim da moramo da gledamo uz prave perspektive da bismo doneli pravi zaključak.

- Ljudi treba da razmišljaju o tome kroz šta prolaze Brazilci. Znam da su Olimpijske igre velika stvar, ali treba da razgovaramo o tome šta se tamo dešava? Koja su njihova iskustva, jer onda svi mogu da zaključe da li treba da dođe u Rio ili ne - rekao je Novak Đoković.

SZO je ranije pozvala sve trudnice da ne putuju na područja gde je prisutan virus zika, uključujući Rio de Žaneiro, a svim drugima savetuje da se na sve načine zaštite od ujeda komaraca i da koriste zaštitu pri seksualnim odnosima.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rastu strahovi od Zika virusa uoči Olimpijade u Riju

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016

Svetska zdravstvena organizacija odbacila je pozive da se Olimpijske igre, koje se održavaju u avgustu u Rio de Žaneiru, izmeste u drugu zemlju ili odlože zbog opasnosti od epidemije virusa Zika u Brazilu. Stručnjaci međutim ukazuju na to da bi širenje virusa na jug Azije imalo katastrofalne posledice...Kašnjenja...

Nastavak na N1 televizija...

ŠOK ZA ŠPANCE: Gasol razmatra da ne ide u Rio zbog zika virusa! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 14:06

Foto: Tanjug/Ap..Bojazan zbog virusa zika koji preti odlaganju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru postoji i u redovima košarkaškog šampiona Evrope, reprezentacije Španije...Oko 150 vodećih svetskih stručnjaka za javno zdravlje, među kojima i veliki broj bioetičara, navelo je u pismo objavljenom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.