Đilas: Kvalifikacioni turnir i definitivno u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Kvalifikacioni turnir i definitivno u Beogradu

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je danas da će Olimpijski kvalifikacioni turnir i definitivno biti održan u julu u Beogradu.

"Definitivno je sigurno da će se od 4. do 9. jula u Beogradu održati kvalifikacioni turnir, kako je bilo i ranije planirano. Suspenzija Fiba Evropa, koja je važila za kvalifikacije i Olimpijske igre, stavljena je van snage. Fiba će i dalje pratiti dešavanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Đilas je naveo da će Olimpijski kvalifikacioni turnir biti najveće košarkaško takmičenje u Srbiji u poslednjih deset godina, ali i u narednih nekoliko godina.

"Želimo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i postanemo jedna od samo pet zemalja, ne računajući domaćina (Brazil), koja će imati predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji", rekao je Đilas.

Olimpijski kvalifikiacioni turnir održaće se od 4. do 9. jula u beogradskoj hali Arena.

Košarkaška reprezentacija Srbija igraće u Grupi A sa Angolom i Portorikom a u Grupi B su Japan, Češka i Letonija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.